Rize’deki Elektrikçilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rize’deki Elektrikçilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • 0
  • 0

Çoruh EDAŞ yetkilileri Rize’deki elektrikçilerle “Bağlantı Operasyonu” bilgilendirme toplantında bir araya geldi.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonunda yapılan programa Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Güven Aksoy, Başkan Yardımcısı Gökay İnan, Trabzon ÇORUH EDAŞ Bağlantı Operasyonları Müdürü Yusuf Zorlu, Bağlantı Operasyonları Yönetmeni Hasan Tekin, Rize ÇORUH EDAŞ Bağlantı Operasyonları Uzmanları Emine Duman, Kerem İsmail Öksüz, Merve Aksoy ve Rize’de ki elektrikçiler katıldı.          

Programda  Çoruh EDAŞ Bağlantı Operasyonları Müdürü Yusuf Zorlu yeni yönetmeliklerle ilgili katılımcılara bilgi aktardı. 

Zorlu, bağlantı süreçleri ile ilgili bilgilendirmeler yaparak, “Bağlantı ve sistem kulanım yöneltmeliği 2018 yılında çıktı. Ancak çoğu dağıtım şirketleri bu yönetmeliğe şu ana kadar uygulamıyordu. Belki müşteri memnuniyeti olsun veya alt yapının yetersizliği olsun uygulanamadı. Ama bu yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kalite faktörü usul ve esaslar diye bir yönetmelik yayınlandı. Yönetmelikte artık kalite istendiği ve artık bunu düzenle denetlenecek. Dağıtım şirketlerine yönetmeliğin uygulanmasını şart koştu. Artık her yıl sonu nisan ayına kadar operasyonlar denetlenecek. İstenilen tüm dokümanlar belgeler hazır olmak şartıyla bunları EPDK denetleyecek. Bu denetleme ardından EPDK bir ödül veya ceza uygulaması yapacak. Eğer kurulum şartları müşterinin taleplerini zamanında ve kalitede sağlarsa dağıtım şirketine ödüllendirilecek. Karşılamaz ise o kuruluşa ceza verilecektir” dedi. 

Toplantı konuşma ve sunum ardından soru ve cevap şeklinde devam etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantı ardından Rize Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Gökay İnan, bu toplantıların elektrikçi esnafı için çok önemli olduğunu ve önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi. 

Haber :

Yorum Yap

Pazarspor evinde 1 puan aldı, Çayelispor deplasmanda kaybetti

Pazarspor evinde 1 puan aldı, Çayelispor deplasmanda kaybetti

  • 0
  • 0
Rize'de maya fiyatlarına tepki!

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

  • 0
  • 0

'Ah Ulan Ah', 'Anzer Bali', 'Sırmalı' gibi şarkıları seslendiren 2021 yılında hayatını kaybeden Rizeli sanatçı?