Rize’de öğrencilere siber suçlara karşı eğitim verildi

Rize’de öğrencilere siber suçlara karşı eğitim verildi

  • 0
  • 0

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve gençlere ‘’Siberay’’ projesi kapsamında eğitim verdi gençlerin sorularını cevapladı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rize’de lise öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencileri projeler ve çeşitli suçlar konusunda bilgilendirdi. 

Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesinin toplantı salonunda ki bilgilendirme seminerinde Polis Memuru Serdar Bilge, SİBERAY Projesi çerçevesinde, “Siber Suçların Gerçekleşmeden Engellenmesi”, “Karşılaşılan Maddi ve Manevi zararların en aza İndirgenmesi”, “Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri” kapsamında bilgi verdi.
Seminerde; siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, güvenli internet, sosyal medyanın hayatımıza etkisi ve diğer konu başlıklarında uyarılar yapıldı. İnternet üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda hemen emniyet birimlerinin aranması, hiçbir şekilde kendi kendine çözülmemesi uyarılarını sıklıkla tekrar edildi.

Seminer sonrası Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, katılımcılara seslenerek, “Dijital dünyanın iletişimin gelişmesiyle beraber, kötü niyetli kişiler bu alanda geziyorlar. Suç işleri olaylarının çoğu bu dijital mecra alanında oluyor. Hemen hemen her gün bir iki tane dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşıyoruz. Benim size tavsiyem bu bilgilendirme yapan arkadaşımızın verdiği bilgileri bire bir uygulamanız, bu tür suçlara maruz kalmamanız. Bizim tabi ki birinci hedef kitlemiz siz öğrenciler olmakla beraber, diğer tüm vatandaşlarımıza da ilgili platformlarda bilgilendirme yapıyoruz. İnşallah bizim amacımız en az olacak şekilde vatandaşlarımızı bu tip suçlara karşı korumak, en az nasıl zarar görecekler ise o şekilde bilgilendirme yapmak. Bugüne kadar on iki okulda 1240 öğrenciye bu bilgiler verildi bunun yanında, normal vatandaşlarımıza çarsıda, pazarda, meydanlarda bilgilendirme broşür dağıtma gibi, telefonla bilgilendirme gibi uyarılar yapıldı” dedi.

SİBERAY Projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin il genelinde düzenli olarak devam edeceği bilgisi edinildi.

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor'lu futbolcuların memleketleri

Çaykur Rizespor'lu futbolcuların memleketleri

  • 0
  • 0
Hızır Hop vefatının 3. yılında kabri başında anıldı

Hızır Hop vefatının 3. yılında kabri başında anıldı

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu Ç. Rizespor'da '53' numaralı formayı giymemiştir?