Rize'de belediye blokları hızla yükseliyor

Rize'de belediye blokları hızla yükseliyor

  • 0
  • 0

Rize'de kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden belediye bloklarının inşaatı yükselmeye başladı.

Rize'de dolgu alanında bulunan ve deniz suyundan kaynaklı korozyon nedeniyle kendiliğinden yıkılacak duruma kadar gelen binaların yıkılmasıyla kentsel dönüşüm 2021 Mart ayında start aldı. Rize Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Gelişi Projesi kapsamında yapılacak 404 ofis, 133 adet iş yeri inşaatı hız kesmeden devam ediyor. İşletme sahipleri dükkanlarını teslim alacağı tarihi hızla beklerken, yapıların hızlı yükselişi ise Rizelileri heyecanlandırıyor.

2022 YIL SONU DÜKKANLARIN TESLİM EDİLMESİ PLANLANIYOR
2020 yılının Kasım ayında başlayan kentsel dönüşüm sürecinin, 2022 yılı sonunda hak sahiplerine dükkanlarının teslim edilmesiyle son bulacağının altını çizen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Kentsel dönüşümde 2020'nin Kasım ayında başlayan süreç, 2021 yılının Mart ayında binaların yıkılmasıyla devam etti. Şu anda 22.9 hektarlık bir alanda çevre fora kazıkları beton blokları ile birlikte koruması bitti. İnşallah 2022'nin sonunda dükkan sahiplerine ve tümünde de ofis sahiplerine teslim edilerek tamamen burası bitmiş olacak" dedi.

“SU YALITIMI YAPILDI”
Projenin tamamlanmasıyla Rize'nin diğer bölgelerde de mimarisi ve yapısı ile örnek olabileceğini dile getiren Metin "Şu an da gayet hızlı ilerliyor. Bizim için önemli olan hızlılığından ziyade etrafta ki deniz suyunun yalıtımının sağlıklı olması ve yeraltı sularına karşı da yalıtımın yüksek olması. İzlediğimiz kadarıyla su yalıtımı da ciddi şekilde yapılmış oldu. Binaların temellerinde de yan kısımlarında çok kaliteli malzemeler kullanıyor. Burası güzel bir aks olacak ve bittiği zaman da Rize'nin başka bölgelerine örnek, başarıldı denilebilecek bir proje olacak" ifadelerini kullandı.


“AĞUSTOS 2022'DE DÜKKANLAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLANACAK”
2022'nin Ağustos ayından itibaren işyerlerinin sahiplerine teslim edilerek bireysel inşaatlarını tamamlanmalarına imkan tanıyacaklarını ve yıl sonunda ise tamamen açılışın gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Başkan Metin, "2022'nin 8. ve 9. aylarında dükkanları kişilere teslim edeceğiz. Çünkü içerisindeki bireysel yapacakları imalatları kendileri yapacaktır. Onlar da orada imalatlarını yapıp yıl sonunda bütün hepsinin açılmasına vesile olacağız" şeklinde konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

Rize'de maya fiyatlarına tepki!

  • 0
  • 0
Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Pazar ile Çayeli ilçelerini ayırarak Karadeniz'e dökülen derenin adı nedir?