Rize’de 'Yürümeyen Merdiven' Sorunu Çözülecek

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Takip’in yayınında Tophane mahallesinde bulunan Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerini birbirine bağlayan, yapıldıktan sonra kısa süre çalışan ve uzun süredir çalışmayan halk arasında ismi yürümeyen merdiven olan merdivenin yeniden yapacaklarını söyledi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, göreve geldikleri günden bu yana birçok hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek, “Bizden önceki dönemde bir yürüyen merdiven yapılmış. Bunun üzerinden vatandaşımız yine doğal olarak belediyemizi hedef alıyor. Ama inşallah bu sorunu çözeceğiz. Burada yapılan yürüyen merdiven dış mekân için değil iç mekân için uygun bir merdivendir. Biz göreve geldiğimizin 2.-3. ayında hemen Rize’nin çok kaliteli bir asansörcüsünü çağırıp bunun yapılmasını istedik. Bize dedi ki 150-200 TL masraf yaparım ama 15 gün bile garanti veremem. Peki, tümünü yaparsak yeniden dış mekân için yaparsak diye sordum. Bir buçuk sene önceki rakamlar ile bir buçuk milyon TL bir rakam bize verdi. Ben dedim ki şu anda bu benim önceliğim değil. Çünkü ben personelimizin maşını veyahut da diğer yatırımlarım dururken buna yatırım yapamazdım." diye konuştu.

"İnşallah O Yürüyen Merdiveni Yapacağız"
Rize'de doğup, büyüdüğünü hatırlatan Başkan Metin, "Orada beton merdiven dahi yoktu. Hiçbir şey yoktu yürüyen merdivenin orada konulması da tartışılabilirdi. Ama velev ki konulmuş. Ben de bunu çalıştıracağım. ve bundan sonra ticaret odasının altındaki işgaliyeyi kaldırmaya koyulduk önceliği buna vererek bundan sonra yapılacak olan dizayndan sonra inşallah yürüyen merdiveni yapacağız. Öncesinde alt kısımda ki dükkanların dizaynı ile ilgili çalışmamız olacak. Ardından sırf yapıldı diye bu yürüyen merdiveni dış mekan merdiveni olarak yeniden yapacağız. Ama elzemdir olmazsa olmazımızdır öyle bir şey değil. Merdiven iç mekan merdiven olduğundan dolayı tamamen kaldırılıp yerine yeni bir dış mekan yürüyen merdiveni konulacak. Kendi dönemimde inşallah o yürüyen merdiveni yapacağız. Dış mekan merdiveni üzerinde koruması da olacak. Yağmurlu memlekette yaşıyoruz. Yapılan hizmeti korumamız gerekiyor” diye konuştu.

"Sonradan Öğrendik ki Bu Dış Mekân Değil İç Mekân Merdivenmiş"
Yürüyen merdivenin ilk başlarda yapılmasına esnaf olarak çok sevindiklerini belirten Murat Uzun ise, "Yaşlı ablalarımız, abilerimiz olsun çok güzel bir şekilde kullanıyordu ama maalesef ne olduysa bir anda çöp haline geldi. Toplamda neredeyse 5 ay bile çalışmadı. Sonra tamir edilmeye çalışıldı ama yine bozuldu. Sonradan öğrendik ki bu dış mekân değil iç mekân merdivenmiş. Yeniden yapılması çok iyi olur ama yapılacağını zannetmiyorum. Uzun zamandır böyle çalışmadan duruyor." şeklinde konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0
Rize Barosu Başkan Adayı Av. Ali Rıza Sancaktutan'dan 'Tasarruf edilemeyecek kalemler' vurgusu

Rize Barosu Başkan Adayı Av. Ali Rıza Sancaktutan'dan 'Tasarruf edilemeyecek kalemler' vurgusu

  • 0
  • 0

2950m. ile Rize'nin en yüksekte yer alan gölü hangisidir?