Rize’de Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Düzenlendi

Rize’de Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Düzenlendi

  • 0
  • 0

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Yenidoğanda asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi, yenidoğan mortalite ve morbiditesinin azaltılması amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) sürdürülüyor. 

Bu program kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi Koordinasyonunda Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı düzenlendi. 

Düzenlenen eğitimi; Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğretmen Sevil Özmen, Prof. Dr. Mehmet Kenan Kanburoğlu, Dr.Muammer Kazancı, Dr.Gülşah Aşık Aydın, Dr.Esin Sayıl, Hemşire Süheyla Kasım tarafından gerçekleştirildi. 

Eğitime 22 sağlık çalışanı katıldı ve kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri tarafından takdim edildi.

Haber :

Yorum Yap

Ordu'da otomobil fındık bahçesine devrildi: Anne ve kızı yaralandı

Ordu'da otomobil fındık bahçesine devrildi: Anne ve kızı yaralandı

  • 0
  • 0
Düzce'de otomobil takla attı; 2 yaralı

Düzce'de otomobil takla attı; 2 yaralı

  • 0
  • 0

Eskitoğlu Şelalesi hangi ilçededir?