Rize'de 'Turizm Master Planı' Toplantısı Yapıldı

Rize'de 'Turizm Master Planı' Toplantısı Yapıldı

  • 0
  • 0

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, 'Turizm Master Planı' konulu toplantı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda Vali Çeber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, İkizdere Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Ardeşen Kaymakamı Ekrem Çeçen, İl Kültür ve Turizm  Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Genel Meclis Turizm Komisyonu, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Ayar ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) temsilcisi Fatih Özdemir katıldı. 

Toplantıda; Güneysu Handüzü, Ardeşen Deremezra, İkizdere Çifteköprü, ve İkizdere Ovit alanları için hazırlanan turizm master planları ve konsept projelerinin sunumu yapıldı. Bu bölgeler için hali hazırdaki turizm varlığı ve hareketliliği, Rize turizminin gelişimine etkileri konuları ele alınırken, farklı ülkelerdeki benzer örneklerden hareketle Rize’nin turizm geleceğine yönelik potansiyeli ve neler yapılabileceği konuları değerlendirildi. 

Toplantıda ayrıca master plan çerçevesinde bu bölgelerde özellikle ekoturizm, tarım ve hayvancılık turizmi, karavan ve kamp alanları, ailelerin, çocukların ve gençlerin vakit geçirebilecekleri aktivite alanları, turistlerin bağ bahçe tarım ürünlerini üretip deneyimleyebilecekleri alanların oluşturulması gibi konseptler ele alındı. Yürüyüş alanları, seyir terasları, bisiklet yolları, dinlenme alanları aktivite alanları, eğlence alanları, konaklama ve yöresel ürünlerin üretim ve satış alanlarının oluşturulması da proje içinde yer aldığı belirtildi. 

Vali Çeber, özellikle Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla var olan turizm potansiyelinin daha da artacağını belirterek, “Turizm alanında önemli bir potansiyele sahip tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran bir ilimiz var. Havalimanımız ile ilimizin ulaşılabilirliği kolaylaştı. İlimiz turizmi de bundan pozitif yönde etkilenecektir. Bu durum turizm faaliyetlerini çeşitlendirmemiz ve daha profesyonel bir bakış açısı ile ele almamızı zorunlu hale getiriyor. Bunu yaparken de sahip olduğumuz doğal güzellikleri kültürel ve tarihi miraslarımızı korumak önceliğimiz olmalı. Halihazırda ilimiz genelinde devam eden, mutlaka il genelinde makro ölçekte bir plana sadık kalınmasının, koruma kullanma dengesinin sağlanması, çevre tahribatına yol açılmaması açısından önemlidir “ dedi.

Haber :

Yorum Yap

Vali Baydaş, öğrencilerle sahur yaptı

Vali Baydaş, öğrencilerle sahur yaptı

  • 0
  • 0
Ergenlik 8 yaşın altına düştü

Ergenlik 8 yaşın altına düştü

  • 0
  • 0

Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk yurt dışı tarifeli sefer, hangi ülkeden yapılmıştır?