Rize'de Suni Tohumlama Projesi Devam Ediyor

Rize'de Suni Tohumlama Projesi Devam Ediyor

  • 0
  • 0

Rize'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen 'Etçi ve Kombine Irkların Suni Tohumlama Uygulamaları ile Yaygınlaştırması Projesi (ETKİYAP)' kapsamında suni tohumlama çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından etçi ve kombine ırk boğaların spermaları ile suni tohumlama uygulamaları yaygınlaştırılarak kırmızı et üretiminde, canlı ağırlık ve karkas randımanında artış sağlanması ve yetiştiricilerin birim hayvandan elde ettiği gelirlerin artırılması, bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlaması amacıyla 'Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP)' hazırlandı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç ile Müdür Yardımcısı Selda Dalgıç, İkizdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, büyükbaş hayvanlarda ırk ve kaliteyi en üst seviyelere çıkarmak için uygulanan ETKİYAP suni tohumlama projesinin uygulandığı ilçede yeni doğan buzağıları işletmelerinde inceleyerek, ilçe personellerinden bilgi aldılar.

Rize'de 2021 yılında başlayan ETKİYAP projesi 2023 yılına kadar uygulanacak. Proje için coğrafi şartlardan dolayı ulaşımın güç ve suni tohumlama uygulamalarının yetersiz olduğu, kırsalda bulunan İkizdere ile Hemşin ilçeleri belirlendi. 

Uygulanacak proje ile simental boğa sperması kullanılarak kırmızı et üretiminin artırılması, jersey ırkı sperması kullanılarak yöreye iyi adapte olarak uyum sağlayan jersey ırkının korunması hedefleniyor. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, proje kapsamında kullanılacak malzemelerin alımları yapılarak, İlçe Müdürlüklerine teslim edildiği belirtildi.

Haber :

Yorum Yap

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

  • 0
  • 0
Palut: Samsunspor maçıyla tekrar yükselişe geçmek İstiyoruz

Palut: Samsunspor maçıyla tekrar yükselişe geçmek İstiyoruz

  • 0
  • 0

Çivisiz ve ahşap Bilen Köyü Camii Rize’nin hangi ilçesindedir?