Rize'de 'Robotik Kodlama' Turnuvası Düzenlendi

Rize'de 'Robotik Kodlama' Turnuvası Düzenlendi

  • 0
  • 0

Rize Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 6 yıldır yürütülmekte olan 'Kodla Rize' projesi kapsamında 'Robotik Kodlama' turnuvası yapıldı.

2 aşamalı olarak gerçekleştirilen turnuvanın birinci aşamasına 195 öğrenci katıldı. 

Birinci aşamada farklı tarihlerde 3 farklı Scratch oyunu yaptırıldı. Öğrenciler çevrimiçi ortamda zoom programı üzerinden bağlanıp belirlenen süre içinde verilen yönergeye göre oyunlarını tasarladı. 

Yapılan bu oyunlar 15 kişilik öğretmen jürisi tarafından değerlendirildi. Bu üç değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan 12 takım finale yükseldi. 

Turnuva final değerlendirmesi 30 Mayıs tarihinde Merkez İlçe Kodlama Atölyesinde robotlarla beraber İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen'in katılımıyla yüz yüze yapıldı. 

Turnuvaya 12 takım toplam 24 öğrenci katıldı. Öğrenciler takım halinde verilen yönergeye göre robotu kodlayıp parkur üzerinde yarıştı. Parkurda görevleri tamamlama oranına göre değerlendirme yapıldı. 

Yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere Emen tarafından katılım belgesi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Rize genelindeki tüm ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen turnuvanın temel amacı şu ifadelerle belirtildi: 

"Öğrencilerimizin takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşünme, girişimcilik ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, yaşayarak öğrenme yoluyla bilginin kalıcılığını arttırmak, özgüven ve özsaygıyı desteklemek, yazılım teknolojileri ve bilimi sevdirmek."

Haber :

Yorum Yap

5 iş yerinin küle döndüğü yangında 1 kişi öldü

5 iş yerinin küle döndüğü yangında 1 kişi öldü

  • 0
  • 0
Rize'ye seçim için akın var

Rize'ye seçim için akın var

  • 1
  • 0

15. yüzyılın sonlarında Hemşin bölgesine hakim olan devletin adı nedir?