Rize’de Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenlencek

Rize’de Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenlencek

  • 0
  • 0

Rize’de Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Güneysu Gençlik Merkezi iş birliğinde yürütülen “Genç Kitaplar” projesi kapsamında “Okumanın Filminden, Anlamanın İlmine” konulu “Ulusal Kısa Film” yarışması düzenlenecek.

Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı’ndan yapılan açıklamada; Kısa Film yarışmasına, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edenler ve yurtdışında üniversite öğrenimi görmekte olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapılabileceği belirtildi. 
Yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Güneysu Belediye Başkanı ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat ÖZER, ‘ Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı olarak çağın gerekleriyle ecdadımızın en önemli tavsiyelerinden birini yani okumanın önemini, gençlerimize daha teşvik edici bir metot ile aşılamayı amaçladık. Ayrıca her yıl vakfımız olarak ilçemizdeki Gençlik Merkezi işbirliğinde kültür ödülleri kapsamında çeşitli ulusal yarışmalar düzenledik. Bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz ulusal yarışmasının konusunu da Her Çağın Muallimi olan kitap ve okumaya dikkat çekmek için Kısa Film olarak belirledik. Yarışmayı da vakfımızın kurucusu olan Osman Yılmaz Hocaefendi anısına düzenlemekten mutluluk duyuyoruz.’ Dedi.
 
Ödül Töreni Ekim’de Rize’de Gerçekleşecek
Genç Kitaplar Kısa Film Yarışması’nın galası ve ödül töreni Ekim ayında Rize’de gerçekleşecek.
Büyük Ödül 15.000 TL
Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım  Vakfı tarafından yarışmada dereceye giren kısa film birincisine 15.000 TL, ikincisine 10.000 TL ve üçüncüsüne ise 7.500 TL ödül verilecek. 
 
Son başvuru tarihi 15 Ağustos 2022
Son başvuru tarihinin 15 Ağustos olarak açıklandığı yarışmada filmlerin alanında uzman seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar www.genckitaplar.com web sayfasından ilan edilecek. 
 
Başvuru ve Detayları
Yarışmaya ilişkin başvuru, katılım koşulları ve teknik bilgilerin tamamı "www.genckitaplar.com" internet adresinden öğrenilebileceği aktarıldı.
Haber :

Yorum Yap

6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Yoldan çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Yoldan çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

  • 0
  • 0

28. dönem parlamentosunun en genç üyesi olan Rizeli milletvekili?