Rize'de 'Kış Okulu' Eğitimleri Başladı

Rize'de 'Kış Okulu' Eğitimleri Başladı

  • 1
  • 0

Rize'de öğrenciler yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kış Okulu'nda eğitim görüyor.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kış okulu kurslarının ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde tüm hızıyla devam etttiği aktarıldı. 

Ülke genelinde olduğu gibi Rize'de de 21 Ocak itibari ile başlayan kursların 6 Şubat tarihinde okulların açılmasıyla birlikte sona ereceğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: 

"Kış Okulu kursları kapsamında öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan özel içerikli müfredat uygulanmaktadır. Oluşturulan sınıflarda İlkokul 4. Sınıf; Ortaokul 5 ve 6. sınıf ile 7 ve 8. sınıf; lise 9 ve 10. sınıf ile 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimiz 5 grup halinde ders almaktadır. Bakanlığımızın bu projesi ile öğrencilerimiz tatillerini verimli bir şekilde geçirirken eğlenerek öğrenme fırsatı yakalamışlardır."

Kursları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, "Bakanlığımızın pandemi sürecinde oluşan öğrenme kayıplarını gidermek için yaptığı özel çalışmalar hayat bulmaya devam ediyor. İlimiz genelinde 'Kış Okulları' sayesinde öğrencilerimiz Matematik ve İngilizce dersini eğlenerek öğreniyorlar. Bakanlığımızın hazırladığı özel müfredatın işlendiği kış okulu kurslarında öğrencileri günlük hayatta da kullanabilecekleri konularda bilgi sahibi oluyorlar." diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

YDUS başvuruları başladı

YDUS başvuruları başladı

  • 0
  • 0
Ordu’da jandarma ekiplerin uyuşturucu operasyonu

Ordu’da jandarma ekiplerin uyuşturucu operasyonu

  • 0
  • 0

Rize'ye en yakın sınır kapısı hangisidir?