Rize'de İçme Suyu Depoları Yenileniyor

Rize'de İçme Suyu Depoları Yenileniyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi şehirde bulunan içme suyu depolarını yenileyip kapasitelerini büyüterek depo girişlerine de elektrik enerjisi üretim türbini yerleştiriyor.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Dağsu mahallesinde bulunan, 'Çayeli Maslak' olarak adlandırılan 25 tonluk deponun yerine 500 tonluk depo inşa edildiği, depoya 150 kilovat saat enerji üreten elektrik türbini de yerleştirilerek belediye bütçesine gelir sağlandığı belirtildi.

İslampaşa mahallesindeki 'Hamzabey Depo' olarak isimlendirilen 1400 tonluk su deposunun yerine 2 bin 500 tonluk su deposu inşa edileceğinin belirtildiği açıklamada, kapasite artırımına ek olarak bu depoya da 350 kilovat saat kapasiteye sahip elektrik üretim türbini yerleştirileceği, deponun 700 metrelik bağlantı borularının da çelik borularla değiştirilip, yenileceği aktarıldı.

Rize Belediyesi'nin daha önceden Kaplıca mahallesinde bulunan 1500 tonluk içme suyu deposunun yerine 5 bin 500 tonluk yeni bir deponun yapımını tamamlandığının ifade edildiği açıklamada, bu depoya saatte 850 kilovat saat elektrik üretim türbini yerleştirilerek, belediye bütçesine yıllık yaklaşık olarak 15 milyon TL gelir sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, depoların yenilenmesiyle kaçakların da önüne geçilerek su tasarrufu sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Haber :

Yorum Yap

İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

  • 0
  • 0
İlhan Palut: Galibiyetle noktalamak isterdik ama bugün bir puan alabildik

İlhan Palut: Galibiyetle noktalamak isterdik ama bugün bir puan alabildik

  • 0
  • 0

Ç.Rizespor kaç kez Süper Lig'den düştükten 1 yıl sonra yeniden yükselmeyi başarmıştır?