Rize Muhtarlar Federasyonu'ndan İyidere Lojistik Merkezi Projesine Destek

Rize Muhtarlar Federasyonu'ndan İyidere Lojistik Merkezi Projesine Destek

  • 0
  • 0

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı, istihdama büyük katkı sağlayacağını düşündükleri İyidere Lojistik Merkezi Projesine destek verdiklerini belirtti.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkan Tuncay Maşalacı önderliğinde tüm ilçe dernek başkanlarının da katılımı ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Rize'yi enine boyuna değerlendirme imkanı bularak hizmetler konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Maşalacı, "Son zamanlarda bölgesel ve ulusal medyanın gündeminde yer alan İkizdere ilçesinde çalışmalarına başlanan taş ocağı hizmetinin ilimize ve ilçemize getirilerinin önemine vurgu yaptık. Belirli bölgelerden gelen bir takım grupların protestolarının konu olduğu hizmet sayesinde ilimizin en temel ihtiyaçlarından biri olan istihdam sorunu önemli ölçüde karşılık bulacak ve kalkınmaya katkı sağlayacaktır. 34 farklı sektörde 8 bin kişiye istihdam sağlayacak İyidere Lojistik Merkez Projesine bir grup kesimin karşı çıkmasını tamamıyla anlamsız bir yaklaşım olarak görmekteyiz. Kaldı ki ilgili taş ocağı bölgesinde sadece 3 sene taş alınacak ve daha sonra yeşillendirme çalışmalarına başlanacağı haberini bizzat bölgeyi incelemeye gelen Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu'ndan almıştık. Hal böyleyken yapılan hizmete engel olmak yerine destek olmanın daha önem arz ettiğine önemle dikkat çekmek isteriz." dedi.

Maşalacı, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Yine aynı şekilde ilimizde Gündoğdu Mevkii’nde temel çalışmaları yapılan Şehir Hastanesi’de aynı format üzerine denize dolgu şeklinde yapılacaktır. Bu hizmet için temin edilen taşların da yerine olması gereken düzenlemeler yapılacaktır. Sahil yolu projesi ile bölgemiz uzun zamandır Uluslarası ticaret yolunun geçtiği bir yer haline gelmiştir. Yine aynı şekilde denize dolgu ile yapımı devam eden Rize/ Artvin Havaalanı ile önemli derece de turizm ve cazibe merkezi halini alacaktır. Resmin bütününe bakınca hizmetlerin ve dolayısıyla istihdamın son derece pozitif etkileneceği bu durumun halk nezdinde takdir topladığı düşüncesini taşımaktayız. Bu nedenle tahriklere gelmeden hizmetin arkasında durulması çok önemli bir husustur. Tüm bu adı geçen hizmetlerin ilimiz, ilçemiz ve hasılı bölgemize kazandırılmasında önemli pay sahibi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz."

Hizmetlerin Rize ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Maşalacı, "Yapımı taş ocağı ve lojistik merkez projesini ne kadar çok destekliyorsak, taş alımından sonra ilgili alanın yeşillendirilmesi hususundaki çalışmaları da aynı şekilde takip edeceğimizin teminatını şimdiden veriyoruz.  Federasyonumuz ve bağlı derneklerimizin kendi ilçelerinde bir çok kez fidan dikim ve yeşillendirme projelerinde yer aldığımızı hatırlatmak isteriz." diye konuştu.

 

 

Haber :

Yorum Yap

Samsun'da evde çıkan yangın hasara yol açtı

Samsun'da evde çıkan yangın hasara yol açtı

  • 0
  • 0
Yangında 2 katlı bina ile 600 balya saman yandı

Yangında 2 katlı bina ile 600 balya saman yandı

  • 0
  • 0

Açanki ne demektir?