Rize Belediyesi Binlerce Ağacı Toprakla Buluşturuyor

Rize Belediyesi Binlerce Ağacı Toprakla Buluşturuyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi başlattığı ağaçlandırma çalışmaları kapsamında şehrin sahil kesiminden üst rakımlarda bulunan Isırlık Mesire alanına kadar birçok farklı noktada ağaç dikimi yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, özellikle meyve ve uzun ömürlü ağaç türlerinin tercih edildi çalışmaların, ekiplerin yoğun mesaisi ile devam ettiği aktarıldı. Yaklaşık olarak 10-15 bin arası ağaç ve bitki dikiminin yapılmasının planlandığı belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile koordineli bir şekilde devam eden çalışmalarda Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Ömer Lütfü Çorbacı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

Isırlık Tabiat Parkı ve Mesire alanında devam eden çalışmaları inceleyen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, burada ağaç dikim çalışmalarına eşlik etti.

Başkan Metin, yaptığı açıklamada vatandaşların yaz aylarında aileleriyle birlikte gelip güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek, Dağbaşı’ndan yapımı devam eden yolun tamamlanmasıyla birlikte alanın cazibesinin artacağını vurguladı.

Başkan Metin ayrıca, çalışmalarını özveriyle sürdüren Doç. Dr. Ömer Lütfü Çorbacı’ya, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden destek veren akademisyenlere, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel’e,  Park ve Bahçeler Müdürlüğü Personeline ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Haber :

Yorum Yap

Prof. Dr. Özlü'den 'geçmeyen öksürük' uyarısı

Prof. Dr. Özlü'den 'geçmeyen öksürük' uyarısı

  • 0
  • 0
Motosiklet kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

  • 0
  • 0

Rize'de 14 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından 46 yıl sonra CHP'den milletvekili seçilen isim?