Rize-Artvin Havalimanı'ndan Tel Aviv Seferleri Başlıyor

Rize-Artvin Havalimanı'ndan Tel Aviv Seferleri Başlıyor

  • 1
  • 2

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nda Umman'ın ardından ikinci yurt dışı uçuşunun İsrail'in Tel Aviv kentine yapılacağını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber, İl Genel Meclisinin mart ayı olağan toplantısına katıldı. Toplantıda, İl Özel İdaresi’nin 2022 yılına ait faaliyet raporu’nun sunumu yapılarak oy birliği ile kabul edildi. 

Toplantıda konuşan Vali Çeber, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi, sizler ve bizler genel anlamda sınıfı geçmişizdir. Bu tablonun bize verdiği karne budur. Rize Özel İdaresi bütün bileşenleri ile sınıfı geçmiştir. Bazı çalışmalar daha güzel olmaz mı? Tabi ki olur bunun içinde daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi büyük bir uyum, birliktelik ve koordinasyon içinde hareket ettiğiniz ve sorunlara vakıf olarak alanda işleri kolaylaştırdığınız için her birinize teşekkür ediyorum. 2023 yılında da aynı gayreti, birlikteliği ve koordinasyonu görmeyi ümit ediyorum” dedi. 

"Doluluk Oranı Yüzde 80'lerin Altına Hiç Düşmedi"
Rize’nin önemli yatırımlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'ndaki gelişmelere de dikkat çeken Vali Çeber, “Açıldığı günden bu yana Rize-Artvin Havalimanımızda doluluk oranı yüzde 80’lerin altına hiç düşmedi. Genel anlamda ise yüzde 90’ların üzerinde devam etti. Bu da havalimanının ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu ortaya koydu." diye konuştu.

Haftada İki Gün Tel Aviv’den Rize’ye Uçuş
Yurt dışı seferlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Çeber, "Daha önce de duyurmuştuk, Umman ülkesinin en büyük havayolu şirketi SalamAir nisan sonu itibariyle direkt Umman-Rize uçuşlarını başlatıyor. Dün itibariyle de 2. yurt dışı seferi kesinleşti. Pegasus Hava Yolları, haziran ayının başından itibaren Tel Aviv’den Rize’ye direk uçuş iznini aldı, görüşmeler tamamlandı. Pegasus haftada iki gün Tel Aviv’den Rize’ye uçuş yapacak. Katar ve Suudi Arabistan'da çalışmalarına devam ediyor” ifade ediliyor.

Haber :

  • Misafirben

    Misafirben

    Şaka mı bu?İsrail'e çok mu yolcu var buradan allah aşkina nasıl bir saçmalıktır.Rize nin mi İsrailin mi talebini karşılıyor bu havalimanı çok merak ediyorum.

    Cevap yaz
    01.03.2023 17:57
  • Misafir

    Misafir

    Abla sen git diye değil zaten adamlar gelsin şehrimize diye yapıyorlar ayrıca İsrail den direk buraya var Rize den İsrail e direkt uçuş yok

    01.03.2023 20:47
Yorum Yap

Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Kavşakta iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının ilk 11’i belli oldu

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçının ilk 11’i belli oldu

  • 0
  • 0

Çekimleri Rize'de yapılan, dede ve torununun atmaca avını konu alan film?