Rize-Artvin Havalimanı İçin Uluslararası Uçuş Talebi

Rize-Artvin Havalimanı İçin Uluslararası Uçuş Talebi

  • 0
  • 0

Rize-Artvin Havalimanı için ilk düzenli uluslararası uçuş talebi, Umman menşeili havayolu şirketi SalamAir'den geldi.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nın şehre, bölgeye ve ülkeye katkısının artarak devam ettiği belirtilerek, "Açıldığı günden bugüne yoğun ilgi gören, bölgemizde önemli bir boşluğu dolduran, hem yapılış yeri ve tekniği, hem de mimarisi ile ön plana çıkan, ilimize her alanda sağlayacağı katkılar ile gündem olan havalimanımıza yabancı menşeili bir havayolu firması tarafından ilk düzenli uluslararası uçuş talebi, Umman ülkesine ait SalamAir firması tarafından gerçekleştirildi." ifadeleri kullandı.

Açıklamada, firma sahibi ve yetkililerinin yaz ayları boyunca Rize'ye ziyaret ettiği, Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve turizm sektöründen girişimciler ile görüşmeler yaptığı ve devam eden süreçte ilk düzenli uluslararası uçuş talebinin gerçekleşmesi ile neticelendiği aktarıldı.

2023 yılının 1 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında SalamAir Havayolu Şirketi tarafından Umman'ın başkenti Maskat'tan haftada 2 gün olmak üzere seferler düzenleneceğenin belirtildiği açıklamada, 
"Bu seferler havalimanımızın 1. yılında yabancı bir havayolu şirketinin ilk defa düzenli sefer programlaması anlamında önem arz etmektedir. Çok kısa bir sürede gerçekleşen bu gelişme bu tip taleplerin artarak devam edeceği yönündeki çalışma ve kanaatleri güçlendirmektedir" denildi.

Haber :

Yorum Yap

İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

  • 0
  • 0
Rize'de bugün: 17 Eylül Salı

Rize'de bugün: 17 Eylül Salı

  • 0
  • 0

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe forması giyen, Rizespor'un ilk teknik direktörü?