Rize-Artvin Havaalanı'ndan Ayder Yaylasına Nasıl Çıkılır?

Rize-Artvin Havaalanı'ndan Ayder Yaylasına Nasıl Çıkılır?

  • 2
  • 0

Türkiye’de en çok bilinen yayla olan Ayder Yaylası, doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Peki Ayder yaylasına nasıl gidiliyor? Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylasına gitmek için birçok seçenek bulunuyor.

Şehir dışından gelen misafirlerin ilk olarak Rize’ye varabilmesi için otobüs ya da uçak seçenekleri bulunuyor. Rize-Artvin Havaalanının hizmete açılmasıyla birlikte Ayder’e ulaşmak çok daha kolay bir hale gelmiştir.
 
Ayder’e ulaşmak için birçok seçenek mevcut
Rize-Artvin Havaalanına iniş yaptıktan sonra Ayder’e çıkmak için de farklı seçenekler bulunuyor. Bunlardan ilki, direkt havaalanından ya da çevresinden araç kiralayıp çıkmak. Havaalanına iniş yaptıktan sonra aracınızı kiralayabilir ve Ayder’e yarım saat gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.

Başka bir seçenek de havaalanından taksi ile 5 dakikada Pazar ilçesine varıp oradan da Ayder’e giden dolmuşlara binmektir. Belli saatlerde Pazar ilçesinden Ayder Yaylasına dolmuş seferleri vardır. Bu dolmuşlar sabah 08:00’dan akşam 17:00’a kadar saatte bir olmak üzere hizmet veriyor.  Ücretleri ise mart 2023 tarihinde 55 TL olduğu görünüyor.

Ayder’e gidebilmek için aynı zamanda transfer hizmeti veren firmaları da kullanabilirsiniz. Bu firmalar ailecek ya da arkadaşlarınız ile yaptığınız bir gezi için çok daha uygun bir seçenektir.

Başka bir seçenek ise bölgede hizmet veren, günlük, haftalık şeklinde Karadeniz yaylaları turları gerçekleştiren firmalardır. Bu tur firmaları sayesinde eğer konaklamalı paket seçtiyseniz konaklama dahil Ayder’e ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bu tur firmaları, sizin Ayder’e çıkıp orada vakit geçirdikten sonra tekrar geri dönmenizi de sağlar. 
Bu seçeneklerden hangisini seçerseniz seçin çok kolay bir şekilde Ayder’e ulaşacaksınız ve güzel doğasına tanıklık edeceksiniz.

Haber :

Yorum Yap

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

Motosikletin çarptığı jandarma personeli şehit oldu

  • 0
  • 0
Şarampole devrilen minibüsteki 22 tarım işçisi yaralandı

Şarampole devrilen minibüsteki 22 tarım işçisi yaralandı

  • 0
  • 0

Rizespor'da görev alan ilk yabancı teknik direktörü kimdir?