Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, tercih dönemindeki öğrencilere, üniversitelerinin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler verdi.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, başlayan üniversite tercih döneminde, Çay TV’de yayımlanan 'Gündem Özel' programının canlı yayın konuğu olarak üniversitelerini hakkında bilgi verdi, adayların tercihlerde dikkat etmeleri gereken hususları anlattı.
Togay Muratoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı programda Karaman, RTEÜ'nün kuruluşu ve şu anki mevcut durumunu, akademik birimleri, alt yapısı, akademik performans ve başarıları, burs ve yurt imkânları, kampüs olanakları, sosyal imkânlar ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.
RTEÜ'nün ülkenin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektörümüz, “Şu anda üniversitemizde 15 fakülte, 1 enstitü, 3 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokul vardır. Bu akademik birimlerde görev yapan bin 220 akademik personelimiz var. Türkiye’nin her ilinden öğrencimiz, üniversitemizi tercih etmiş durumda. Ayrıca, 49 farklı ülkeden öğrencimiz eğitim görmekte. 18 bin civarında öğrenciye eğitim veriyoruz.” dedi.
"Öğrenciler İçin Son Derece Donanımlı ve Yeterli Fiziki Şartlara Sahip Bir Eğitim Ortamı Mevcut"
Üniversitenin alt yapısı ve potansiyelinden bahseden Karaman şunları söyledi:
"Altyapı denilince; sınıflar, derslikler, amfiler, konferans salonları gibi eğitim-öğretim altyapısı, bir diğeri; kütüphane, laboratuvarlar gibi AR-GE araştırma geliştirme altyapısı, bir de akademik kadro gündeme gelmektedir. Bu üç açıdan da baktığımızda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 15 yıllık zaman zarfında önemli bir noktaya geldi. Öğrenciler için son derece donanımlı ve yeterli fiziki şartlara sahip bir eğitim ortamı mevcut. AR-GE altyapısı anlamında baktığımızda üniversitemizin bütün akademisyenlerine hitap eden merkezi araştırma laboratuvarımız var, bunun yanında fakültelerimizin de kendi eğitim-öğretim anlamında daha çok öğrencilerimizin kullandığı birim laboratuvarları mevcut. Bu yıl Türk-Alman Üniversitesi ile Dijitalpark Teknokent’i kurduk. Şu anda da aktif. Tıp Fakültemizin Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi ülkemiz genelinde devlet üniversiteleri arasında donanımı ile tek olma özelliğini koruyor. Öğrencilerimiz teorik aldıkları bilgilerin tamamını bu merkezde uygulamalı şekilde öğreniyorlar. Kütüphane konusunda ise, Merkezi Kütüphanemizde 400 binin üzerinde hem basılı, hem de elektronik kitap öğrencilerimizin hizmetindedir. Veri tabanı abonelikleri ile birlikte bu sayı çok daha yukarılara çıkıyor. 40 bin civarında süreli yayın kütüphanemizde bulunmaktadır. Merkezi Kütüphanemizin yanı sıra birim kütüphanelerimiz de mevcut. Akademik kadro konusunda ise, 110’u profesör olmak üzere toplamda 1220 akademik personele sahip bir üniversiteyiz."
"Öğrenciler Gönül Rahatlığı ile Üniversitemizi Tercih Edebilirler"
Üniversitenin, Türkiye ve dünyadaki akademik performans ile başarılarına değinen Karaman, "Öğrenciler tercih yaparken 'hangi üniversitede okuduğumda daha iyi yetişebilirim, daha nitelikli mezun olabilirim' düşüncesinden hareketle tercihte bulunmaları gerekiyor. Üniversitemizin akademik birimlerinin fiziki yapısı, laboratuvar imkânları, burs imkânları, akademik kadrosu, Türkiye’deki ve dünyadaki üniversiteler arasındaki yeri, ulusal ve uluslararası başarıları ile Rize’deki yurt imkânları, sosyal imkânlar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurulduğunda öğrenciler gönül rahatlığı ile üniversitemizi tercih edebilirler" diye konuştu.
"Öncelikli Alan Olarak Kendimize Çayı Seçmiş Bulunmaktayız"
Üniversitelerin bir görevinin de topluma hizmet olduğunu da ifade eden Karaman, “Öncelikli alan olarak kendimize çayı seçmiş bulunmaktayız. Çay konusunda ihtisaslaşan bir üniversiteyiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürerek üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.