RTEÜ'de 'Türkoloji' Üzerine Eğitimleri Düzenledi

RTEÜ'de 'Türkoloji' Üzerine Eğitimleri Düzenledi

  • 0
  • 0

Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliği ve ülke genelinde alanında uzman kişilerin katılımıyla 'Türkoloji Lisansüstü Güz Okulu' etkinliği düzenlendi.

RTEÜ'den yapılan açıklamada programın 27 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında üniversitenin kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildiği aktarıldı.

Açıklamada, etkinliği açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nebi Gümüş, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tomakin, Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kemâl Tavukçu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sâfi ve Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Ümit Hunutlu'nun bir konuşma yaptığı belirtildi.

Etkinliğin; Türk milletinin tarihi, edebi ve kültürel değerlerini ele almak maksadıyla ülkenin farklı illerinden 25’i profesör; 8’i doçent olmak üzere toplamda 33 akademisyen ve 145 lisansüstü öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Türk dili, Türk edebiyatı, Türk kültürü ve Türk tarihi gibi beşeri alanlarda verimliliği arttırarak, alanında uzman hocaların ve ilgili öğrencilerin bir araya gelmesini sağlayan etkinlik; karşılıklı fikir alışverişi ortamına imkân sunan ve farklı görüşlere açık, olaylara çeşitli açılardan bakabilen, sosyal ve beşeri alanlarda üst düzey çalışmalar ortaya koyabilecek öğrenci profiline katkıda bulunmayı amaçlıyor."

5 gün süren eğitim programı değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdiğinin belirtildiği açıklamada, değerlendirme ve kapanış dersinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı İhsan Sâfi; Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Sait Çalka ve TÖMER Müdürü Ümit Hunutlu’nun konuşmalarının ardından öğrencilerin de katılımıyla etkinliğin genel değerlendirmesi yapıldığı ve katılan öğrencilere sertifikalarının verildiği aktarıldı.

Haber :

Yorum Yap

Kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

İki grup arasındaki silahlı çatışma güvenlik kamerasına yansıdı

  • 0
  • 0

Ç. Rizespor'da 'en fazla gol atan' yabancı uyruklu futbolcular, hangi ülkedendir?