RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı Gerçekleştirildi

RTEÜ’de 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı Gerçekleştirildi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayı düzenlendi.

RTEÜ’nün ev sahipliğini yaptığı ve 6 ülkeden 70 katılımcının iştirak ettiği 1. Uluslararası Şimşir Çalıştayında ülke genelinde doğal yayılış gösteren ancak yok olma noktasına gelen başta Buxus sempervirens L. (Şimşir) ve Buxus balearica Lam. (Ada şimşiri) türleri olmak üzere var olan diğer şimşir türlerinin kurtarılabilmesi için izlenmesi gereken yol haritasının belirlenmesi konuşuldu.

Çalıştayda Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinde de henüz yok olmamış alanların var olduğu, belirtilen yüksekliklerde halen var olan şimşirlerin nasıl korunabilecekleri, bu Şimşirlerden gen havuzunun tespiti, çoğaltılması ve yeniden plantasyon alanlarının oluşturulması konusunda paylaşımlar yapıldı.

Çalıştayda beş davetli konuşmacı ve alanla ilgili bilimsel çalışmalar yapmış bilim insanlarının sunumları yer aldı.

Haber :

Yorum Yap

Parmaklarını kaybettiler, mesleklerinden vazgeçmediler

Parmaklarını kaybettiler, mesleklerinden vazgeçmediler

  • 0
  • 0
Zonguldak'ta bahçesinde ve odasında metan gazı belirlenen iki katlı ev boşaltıldı

Zonguldak'ta bahçesinde ve odasında metan gazı belirlenen iki katlı ev boşaltıldı

  • 0
  • 0

Hemşin, hangi yıl ilçe olmuştur?