RTEÜ Rektörü Karaman, 2021 Yılını Değerlendirdi

RTEÜ Rektörü Karaman, 2021 Yılını Değerlendirdi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "2021 yılı, fiziki alt yapı, akademik performans ve başarı ile sosyal ve kültürel etkinlikler bakımdan başarılı bir yıl oldu. Teşekkürler RTEÜ ailesi." dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2021 yılını değerlendirme amacıyla birim yöneticileriyle gerçekleştirmiş olduğu toplantının ardından yazılı bir açıklama yaptı. 

Karaman açıklamasında, dünyayı ve Türkiye'yi derinden etkileyen Covid-19 salgını başta olmak üzere, ülkede meydana gelen sel ve heyelan felaketleri ile orman yangınları gibi pek çok olumsuz gelişmenin yaşandığı 2021 yılını RTEÜ olarak, gerek fiziki alt yapı, gerek akademik gelişim ve başarı açısından pek çok güzel gelişmeyle tamamladıklarını ifade etti.

Karaman, “Özellikle aşılama çalışmaları ve vatandaşlarımızın kurallara uyması ile birlikte 2021 yılı Ekim ayında yüz yüze eğitime başlayabildik ve öğrencilerimize kavuştuk. 2021 yılında bütün eğitim kurumlarında olduğu gibi RTEÜ’de de en sevindirici gelişme öğrencilerin kampüse dönmeleri ve okullarına kavuşmaları oldu.” dedi.

"Yeni Projeler Ortaya Konuldu"
Öğrencilerle ayrı geçirdikleri süreçte fiziki alt yapı, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme alanlarındaki işlere daha fazla yoğunlaştıklarını belirten Karamann, “Bu sürede fiziki açıdan yapılması gereken öncelikli çalışmaları tamamladık. Uzaktan eğitim başta olmak üzere üniversitenin bilgi işlem alt yapısı gözden geçirildi. Öğretim elemanlarımız makale, patent ve proje anlamında pek çok önemli çalışmaya imza attı. RTEÜ, çeşitli derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan değerlendirmelerde üst basamaklarda yer aldı. Şehir ve sanayi entegrasyonunu geliştirme anlamında yeni projeler ortaya konuldu.” dedi. 

"1-2 Yıl İçerisinde Üniversitemizin Fiziki Alt Yapısı Tamamlanmış Olacak"
2022 yılında temponun biraz daha artacağını ve derinleşme çalışmalarına yoğunlaşacaklarını dile getiren Karaman şunları söyledi: 

“Biz Rektörlük görevimizin ilk dönemi olan 2014-2018 arasını daha ziyade kurumsallaşma ve fiziki alt yapının şekillendiği bir süreç olarak değerlendiriyoruz. İçinde bulunduğumuz ikinci dönemde ise bir taraftan fiziki alt yapıda önceden planlanan çalışmalar devam ederken daha ziyade üniversitenin patent, proje ve yayın sayısının artırıldığı, akademik performans ve başarısının yükseldiği bir süreci yaşamaktayız. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde üniversitemizin fiziki alt yapısı tamamlanmış olacak ve artık tamamen akademik, kültürel ve sosyal işlerde derinleştiğimiz bir sürece gireceğiz. 2021 yılı içerisinde başta salgın ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere, sel, heyelan ve orman yangını gibi afetlerde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı, tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyor, salgın sürecinde en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 2022 yılının başta üniversitemiz öğrenci ve personeli olmak üzere ülkemize ve insanlığa sağlık ve huzur getirmesini diliyoruz.”

"Büyük Bir Aileyiz"
Karaman açıklamasının sonunda, “Üniversite olarak, temizlik elemanından güvenlik görevlisine, memurundan daire başkanı ve genel sekreterine, araştırma görevlisinden dekanına ve rektörüne varıncaya kadar büyük bir aileyiz ve burada yapılan her güzel çalışma, her kademede çalışan mesai arkadaşımın sabrı, özverisi ve gayretinin bir yansımasıdır. Başarı hepimizindir, çünkü biz bunları birlikte başardık. Bu vesileyle üniversitemizin kurulması ve bu günlere gelmesindeki katkı ve destekleri dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversitemiz Geliştirme Vakfına, ilimizin milletvekillerine, YÖK Başkanımıza, katkı ve destek veren her kişi ve kuruma, üniversitemizin bilinirliği ve görünürlüğünün artmasını sağlayan basın camiası ile bu başarılarda asıl pay sahibi olan, üniversitemizin daha iyi olması için 7/24 çalışan, emek veren tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

Samsun'da 4 ayda 6 bin 650 konut satıldı

Samsun'da 4 ayda 6 bin 650 konut satıldı

  • 0
  • 0
Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor

  • 0
  • 0

Hangisi Lazlar'ın yoğun olarak yaşadığı ilçelerden biri değildir?