Ovit Yaylası'nda Kültürel ve Sanatsal Şenlik

Ovit Yaylası'nda Kültürel ve Sanatsal Şenlik

  • 0
  • 0

RİZE'nin İkizdere ilçesi Ovit Yaylasında bu yıl 12-14 Ağustos tarihlerinde 22'inci düzenlenecek Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenlikleri'nde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatının yaşatılacağı özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Karadenizli sanatçıların yanı sıra sevilen müzik grubu Pinhani de yaylada sahne alacak. Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri bu yıl 12-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Rize’nin İkizdere ilçesi ile Ovit Yaylası’nda düzenlenecek.

Bu yıl şenliklerde bölgenin kültürü, el sanatları, yaylacılık geleneği, mutfağı, folkloru ve yöresel kıyafetleri ile sanatı öne çıkarılacak. Şenliklerde yayla göçünün canlandırılmasından, Rize Bezi defilesine, el sanatları atölyelerinden, atma türkü geleneğinin yaşatılmasına, halk oyunlarından, Rize ve İkizdere yöresi lezzetlerinin tanıtılmasına kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Sevgi Ekşi’nin sunacağı şenliklerde, Osman Akbulut, Kemal Yılmaz, Ahmet Ekşioglu, Sebihan Altunay, Gökhan Can Boşnakoğlu, Fırat Cenk Ekşioğlu, Hamza Albayrak ve ekibi, Ceren Ece Öksüz, Aslıhan Çiçek, İslam Yıldız, Serhan İlbeyi, Yasemin Yıldız ile sevilen müzik grubu Pinhani sahne alacak. 12 Ağustos Cuma günü İkizdere ilçe futbol sahasında akşam düzenlenecek konser etkinlikleri ile başlayacak şenlikler, 13 ve 14 Ağustos Cumartesi ve Pazar günleri ise Ovit Yaylasında sürecek.

'KÜLTÜREL DEĞERLER ÖN PLANDA OLACAK'
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi düzenlediği basın toplantısında pandemi nedeniyle ara verilen şenliklerin bu yıl 22’incisini gerçekleştireceklerini belirterek, “Ekşioğlu Vakfı Ovit Yayla Şenliklerinde bu yıl bölgemizin kültürel yaşantısını, geleneklerini, yaylacılığı, lezzetleri, folkloru, el sanatları, ahşap oymacılığı, Rize bezi kıyafetleri ve atma türkü geleneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için çeşitli etkinlikler düzenleneceğiz. Bölgemiz yaşamında önemli bir yere sahip yayla göçü geleneğini yaşatacağız. Karadeniz’in çalışkan kadınlarının el emeği ürünlerini sergileyeceğiz. Şenliğe katılanlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ürünler ve el işlemelerini tanıyacak” dedi.

Ekşi, Karadenizli sanatçıların yanı sıra ünlü müzik grubu Pinhani’nin sahne alacağı Ekşioğlu Vakfı 22’inci Ovit Yayla Şenlikleri’ne tüm vatandaşları davet etti. 

Haber :

Yorum Yap

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut olacak

Motosiklet kazasında ölen gencin organları 5 kişiye umut olacak

  • 0
  • 0
Karaloğlu: Afeti beklemeden riskleri yönetmek zorundayız

Karaloğlu: Afeti beklemeden riskleri yönetmek zorundayız

  • 0
  • 0

Rahna ne demekir?