Okullar, Sokak Hayvanlarına Yuva Oluyor

Okullar, Sokak Hayvanlarına Yuva Oluyor

  • 0
  • 0

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yer alan okullara sokak hayvanları için yaşam alanı oluşturuluyor.

Ardeşen Belediyesi'nin başlattığı projeyle; sokağa terk edilmiş hayvanlara yeni yuvalar bulma amacı güdülüyor. Proje kapsamında ilçe genelindeki okullara kafes ve köpek kulübeleri teslim edilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamada; Ardeşen Denizcilik Lisesi, Işıklı 60. Yıl İlköğretim Okulu, Fırtına Vadisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ardeşen Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi, Nene Hatun Anaokulu, Türk Telekom Anadolu Lisesi, Merkez Fatih İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin uygulama alanlarına kafes çerçeve ve köpek kulübelerinin teslim edildiği belirtildi.

Ardeşen Beldiye Başkanı Avni Kahya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hayvan sevgisini ve bilincini geliştirme adına start verdiğimiz proje; ilk etapta okullarda, ilerleyen zaman zarfında toplu konutlar, siteler, müstakil evler, iş merkezleri ve kamu kurumları gibi alanlarda isteğe bağlı şekilde uygulanarak sokak hayvanlarına yeni yuvalar amaçlamaktayız. Hayvan sevgisinin toplum yaydığı pozitif enerjinin doğaya ve çevreye daha duyarlı bireyler olmamızı tetikleyeceğine inanmaktayız. Belediye olarak ilçemizde uygulamaya başladığımız iyilik hareketimize destek veren başta İlçe Kaymakamlığımız olmakla birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

 

Haber :

Yorum Yap

ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

  • 0
  • 0
Rize'de kurtuluş anıtı ve yeni tören alanı tamamlandı

Rize'de kurtuluş anıtı ve yeni tören alanı tamamlandı

  • 0
  • 0

Hangi nehir Karadeniz'e dökülmez?