"Mutlu Edecek Çay Kanun Düzenlemesi Olacak"

  • 0
  • 0

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, “Hemşerilerimizin mutlu olacağı bir çay kanun düzenlemesi olacaktır. Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan var olduğu sürece çayın hamisi odur. Bu konuda hemşerilerimiz müstahsillerimiz müsterih olsun” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, “Hemşerilerimizin mutlu olacağı bir çay kanun düzenlemesi olacaktır.  Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan var olduğu sürece çayın hamisi odur. Bu konuda hemşerilerimiz müstahsillerimiz müsterih olsun” dedi. AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kentteki yatırımları ve ülkedeki muhalefet sorununu değerlendiren Alim “İlimizde devasa yatırımlar devam ediyor. Bir taraftan büyük yatırımlar ve stratejik öneme sahip yatırımlar, bir taraftan da kentin estetiğine güvenliğine ve kültürel yaşamına yönelik faaliyetlerle Rize hizmet noktasında altın dönemini yaşıyor. Bu yatırımların devam etmesi muhalefete dokunacak hiçbir şey bırakmayınca taş yamuk durmuş, kapı yan olmuş gibi şeylerle ilgilenmeye başlıyorlar. İlimizde ve ülkemizde bir iktidar sorunu yok. Ülkede büyük bir muhalefet sorunu var. Muhalefet anlamında içler acısıyız. Keşke sağlam güçlü bir muhalefetimiz olsa. Bu bizim arzuladığımız bir şey. Maalesef muhalefet böyle bir kısır döngüye girmiş. Bir çıkmaz halinde, bir türlü saplandığı bataklıktan çıkamıyor. Yeni bir şeyler üretemiyor. Bu da üzücü bir durum, kötü bir tablo. İnşallah yatımlarımız, gelecek vizyonumuz, muhalefete de bir vizyon oluşmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

 

‘BEKLENTİLERİNİN DE ÜZERİNDE BİR YAŞ ÇAY FİYATI OLDU’

İl Başkanı İshak Alim “Cumhurbaşkanımız çok güzel bir çay fiyatı açıkladı. Hemşerilerimizin beklentilerinin de üzerinde bir yaş çay fiyatı oldu. Devamında özel sektöründe talebi vardı. Çünkü ham maddeye zam gelince üretilecek ürününde bir zam alması gerekiyordu. Bu noktada yaş çay fiyatının akabinde kuru çay fiyatının da açıklanmasıyla birlikte özel sektörde, devlet fiyatı üzerinden çay alma faaliyetini yürüttü. Geçtiğimiz 2 yılda pandemi olması nedeniyle özel sektörün çay satacağı müşterisinin olmamasından çay satamadı. Çay satamayınca elinde çay kaldı. Dolayısıyla çay alma konusunda seçici davrandı. Pandeminin bitmesi ile birlikte özel sektörün piyasası açıldı. Özel sektör devlet fiyatından çay alınca vatandaşımız hem özel sektörü hem devleti tercih etti. Özel sektöre tercih edince devlette bir yoğunluk olmadığı için ÇAYKUR’da kontenjan uygulamasını gerçekleştirmedi. ÇAYKUR tam kapasiteye 1-2 kez ulaştı. Kontenjan olmadığı için de hemşerilerimiz rahatlıkla çayını satma faaliyetini gerçekleştirdi. Güzel bir kampanya dönemi geçiyor. Özel sektör devlet fiyatından bu alım politikasına gerçekleştirdiği sürece de bu bozulmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

‘HEMŞERİLERİMİZİN MUTLU OLACAĞI BİR KANUN DÜZENLEMESİ OLACAKTIR’

Çay kanunu ile ilgili son değerlendirmeler yapıldığını belirten Alim “En kısa zamanda inşallah çay kanunumuzda son haliyle meclisin gündemine gelecektir. Hemşerilerimizin mutlu olacağı bir kanun düzenlemesi olacaktır.  Rize’de Recep Tayyip Erdoğan var olduğu sürece çayın hamisi odur. Bu konuda hemşerilerimiz müstahsillerimiz müsterih olsun. Çamlıhemşin ve İkizdere’de fabrika sözümüz vardı. Şu anda çok hızlı bir şekilde imalatlar devam ediyor. Müteahhitle konuştum Kasım ayı itibariyle teslim edeceğiz dedi” dedi.

Haber :

Yorum Yap

Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı

  • 0
  • 0
Taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

Taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

  • 0
  • 0

Rizespor forması da giyen hangi futbolcunun Süper Lig'de 'Gol Krallığı' vardır?