Mevsimlik İşçilerin Beklentileri Değerlendirildi

Mevsimlik İşçilerin Beklentileri Değerlendirildi

  • 0
  • 1

Rize'de Öz Gıda İş Sendikası yetkilileri, ÇAYKUR'da çalışan mevsimlik işçilerin kadro beklentilerinin değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ, Doğu Karadeniz Rize Şubesi tarafından 'Temsilciler Meclisi' istişare toplantısına katılarak üyeler ile bir araya geldi. 

Toplantıya; Öz Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanı Fatih Kandemir, Rize Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Kazım Öksüz, Halis Çakır, şube yönetim kurulu üyeleri, temsilciler ve çok sayıda üye katıldı.

Toplantıda; mevsimlik işçilerin talep ve beklentileri ele alınırken, çalışma hayatından fabrikalardaki mevcut duruma kadar birçok konu görüşüldü. 

"Çözüme Ulaşıncaya Kadar Bu İşin Peşini Bırakmayacağız"
Toplantıda konuşan Hançeroğlu, "Mevsimlik işçi meselesini artık duymayan kalmadı, en son Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in 'Bu sorunu çözeceğiz' taahhüdünü bekliyoruz. Eski Çalışma Bakanımız Faruk Çelik zamanında beri bıkmadan usanmadan bu konu ile uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanımız, bakanlar, milletvekilleri, kimi görürsek her ortamda bu konuyu gündeme getiriyoruz, anlatıyoruz, çözüm önerileri getiriyoruz. 'Çözeceklerini' söylüyorlar. Biz de çözüme ulaşıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. 

ÇAYKUR'da çalışan her bir çalışanın talep ve beklentisini karşılamak gibi ciddi bir sorumluluklarının olduğunun altını çizen Karadağ ise Hak İş Konfederasyonu ve Öz Gıda İş Sendikası tarafından mevsimlik işçiler adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra ilgili bakanlıklara beklentilerini ilettiklerini ve çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Karadağ, ayrıca yeni dönemle birlikte üyelerinin refah ve mutluluğunu artıracak ne kadar proje ve etkinlik varsa hayata geçirmek için çalışmalara hız verileceğini vurguladı.

Haber :

  • Ali Fuat Ateş

    Ali Fuat Ateş

    Bu kadro işi yılan hikayesine dönen bir durum oldu verilecekse verilsin lastik gibi uzatıp çekmenin bir anlamı yok insanlar bu pahalılık ta on iki ay çalışıyor gene da gecinemiyoruz diyorlar mevsimlik çay kur işçisi ne yapsın sayın cumhur başkanımızın gereğini yapacağını düşünüyorum yaparsa o yapar

    Cevap yaz
    23.11.2022 18:58
Yorum Yap

Çaykur Rizespor'un Bodrum FK'ya konuk olacağı mücadelenin hakemi belli oldu

Çaykur Rizespor'un Bodrum FK'ya konuk olacağı mücadelenin hakemi belli oldu

  • 0
  • 0
Savunmadaki 'milli hamle' Türkiye'ye kazandırdı

Savunmadaki 'milli hamle' Türkiye'ye kazandırdı

  • 0
  • 0

Hangisi hem belediye başkanı hem de vali olarak Rize'de görev yapmıştır?