'Kış Yüzme Şenliği'nin fikir babası organizasyonu anlattı

'Kış Yüzme Şenliği'nin fikir babası organizasyonu anlattı

  • 1
  • 0

2017 yılından beri yapılan Kış Yüzme Şenliği fikrinin öncüsü Hasan Önder açıklamalarda bulundu.

Buzul göllerde, buz gibi suda yapılan sıradışı etkinlik olmasıyla dikkat çeken Kış Yüzme Şenliğinin öncüsü Hasan Önder organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgeye yeni bir aktivite kazandırdıkları için mutlu olduğunu belirten Önder, şunları söyledi:

"Rize onlarca farklı doğa akivitesine ev sahipliği yapacak nitelikte bir şehir. Fakat düşünülemeyen etkinlik buzul göllerinde yüzme etkinliğidir. Kış sezonunu kış yüzme aktivitesiyle başlatma fikri  bende oluştu. İlk etkinlik Verçenik Gölünde oldu. Hobi olarak başlamıştım. Burada tek başıma idim. İkinci etinliği ise birkaç arkadaş beraber yapmıştık. Ayrıca buzu kırmak zor oldu.Yaklaşık 50 cm'yi bulan buzları kırdık. Buz gibi suda yüzdüler çay ile ısındılar bağlantısını kurarak, çayımızında katma değerine katkı sağlamak  istedik. Bu etkinliğin bölge turizmine katkı sağlayacağını düşündük, bu da motivasyonumuzu artırdı. Şenlikte tulum ezgileri eşliğinde insanlar ritim tutuyor. Bu ekstrem etkinlik ulusal ve uluslararası basında ilgi gördü, bu da bizi mutlu etti. Diğer yandan o buz gibi suda bayrağınızı dalgalandırıyorsunuz bu, insanları gerçekten heyecanlandıran bir olgu. Yine farklı yerlerde, Makedonya ve Gürcistandan dostlarımız bu sporu burada denemek istedi." 

Buz gibi suya girerken üşümediğini ifade eden Önder, "O anda buz gibi suya hazır olduğunuzu ve beyninizi o yöne yönlendirdiğini ve burada Wim Hof Metodu bize yardımcı oldu." dedi.

Önder, organizasyon fikrin ortaya çıkışını ise 'doğa sizi çağırıyor' ifadeleriyle aktardı.

Haber :

Yorum Yap

776 bin 312 kişiye ilk yardım eğitimi verildi

776 bin 312 kişiye ilk yardım eğitimi verildi

  • 0
  • 0
Trafik Haftası Etkinliği Düzenlendi

Trafik Haftası Etkinliği Düzenlendi

  • 0
  • 0

Atatürk, Rize'den gelen hemşehrilik talebini hangi tarihte kabul etmiştir?