İkizdere'nin Tarihi Aydınlanıyor

İkizdere'nin Tarihi Aydınlanıyor

  • 0
  • 0

Rize’nin İkizdere ilçesinde, İkizdere Belediyesinin himayelerinde tarihçiler kültür ve tarihi varlıkları araştırmaya başladılar.

Rize’nin İkizdere ilçesinde, 2022 yılından itibaren başlayıp beş yıl boyunca devam edecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni ve Belediyenin destekleri ile geniş kapsamlı bir yüzey araştırması yürütülecektir. 

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, her toplum kendini tarihi değerlerine sahip çıktıkça güçlü olacağını vurgulayarak, “Bu saha araştırmasında ilçemizdeki kültür varlıkları tespit edilmeye ve önceki dönemlere ait yerleşme kalıntıları ile arkeolojik eserler belirlenmeye çalışılacaktır. İkizdere Belediyesi olarak kıymetli akademisyenlerimize elimizden gelen tüm yardımı yapmaya ve bölgemizin tarihsel geçmişinin daha iyi anlaşılması için çalışmaya devam etmekteyiz. Ayrıca yapılacak yüzey araştırması sonucunda tespit edilen kültür varlıklarını tanıtabilmek için bir kitap çalışması planlanmaktadır. Biz ilçemiz için, İlçemizin potansiyelini ortaya çıkarmak, ilçemize değer katmak için çalışmaya devam ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Geniş kapsamlı yüzey araştırmasında; 19 Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Okay Pekşen, Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasin Topaloğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ercüment Yıldırım, Erzurum Teknik Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Kılıç, Rize Müzesi görevlisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Arkeolog Mustafa Kantemir görevde bulunacaktır. 

Haber :

Yorum Yap

Elektrikli araçların yaydığı radyasyon, öngörülen limitlerin altında çıktı

Elektrikli araçların yaydığı radyasyon, öngörülen limitlerin altında çıktı

  • 0
  • 0
Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

Yurt içinde gözler TCMB'ye çevrildi

  • 0
  • 0

Kendirli'nin ilk belediye başkanı kimdir?