İkizdere'de 'Öğrenci Destek Projesi' Hayata Geçiyor

İkizdere'de 'Öğrenci Destek Projesi' Hayata Geçiyor

  • 2
  • 0

Rize'nin İkizdere ilçesinde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan 'Öğrenci Destek Projesi' hayata geçiriliyor.

İkizdere Kaymakamlığı tarafından desteklenen proje ile ilçedeki okullarda rehber ve diğer öğretmenlerin belirlediği öğrencilerin kurum amirleri ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ile eşleştirilerek, birebir ilgilenmek suretiyle takip edilmesi amaçlanıyor.

Projeye ilişkin yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, amaçlarının öğrenim gören dezavantajlı öğrencilere destek sağlayarak, onlara fırsat eşitliği sunmak olduğunu belirtti.

Bayram, "Bunu yaparken öğrencinin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olacağız. Ailelerimizi de bu konuda bilgilendireceğiz. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre yönlendireceğiz. Amacımız öğrencimizin hayatına dokunmak ve onunla birlikte yol yürümektir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz ise proje kapsamında öğrencilerin her yönüyle bireysel gelişiminin takip edilmesi, eksik yönlerinin tamamlanması ve var olan bireysel niteliklerinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Bu konuda ailelerin de bilinçlendirilmesini hedeflediklerini aktaran Gündüz, dönem sonunda yapılacak değerlendirme ve alınacak dönütlerin sonucuna göre projeyi daha da geliştireceklerini kaydetti.

Haber :

Yorum Yap

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

  • 0
  • 0
Yazar Taşçı’nın cenaze programında değişiklik

Yazar Taşçı’nın cenaze programında değişiklik

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'nin komşusu olan illerden birine ait plaka kodudur?