Hobi Olarak Başladığı İşiyle, İstihdama Katkı Sağlamayı Hedefliyor

Hobi Olarak Başladığı İşiyle, İstihdama Katkı Sağlamayı Hedefliyor

  • 0
  • 0

Rize'nin İkizdere ilçesinde kadın girişimci Elif Karagöz, pandemi döneminde hobi olarak başladığı yün toka tasarımında işlerini ilerleterek, ilçedeki istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz'ün eşi Elif Karagöz, pandemi döneminde el yapımı yün toka tasarımına merak sardı.

Aile ekonomisine katkı sağlamak adına hobi olarak işe başlayan Karagöz, şimdilerde markasını tescilleyerek, ilçedeki ev hanımlarına da istihdam sağlamayı hedefliyor.

Kızının adından esinlenerek markasının adını 'Suadella' olarak belirleyen Karagöz, "Pandemi döneminde yaptığım işleri sosyal medya hesabımdan paylaştım. Almanya'da yaşayan arkadaşım gördü ürünleri, beğendi. 'Ver bunları götüreyim ben' dedi. Götürdü ve onun vasıtasıyla 25 adet ilk numune satışımı yaptım. Fakat istediğim bu değildi, bana yetmedi sadece kendim üretip, ürettiklerimi satmak istiyordum. Bir oluşum istiyordum. Almanya'dan da numune satışımdan olumlu dönüş alınca, İkizdere’den ve farklı şehirlerden birkaç ev hanımından destek aldım ve ilk büyük toka siparişimizi gönderdik." dedi.

Sosyal medya üzerinde Türkiye'nin değişik şehirlerinden de siparişlerin gelmeye başladığını ifade eden Karagöz, "Türk Patent Enstitüsü'ne marka tescil başvurumu yaptım, vergi dairesine devlet teşviklerinden faydalanma için başvuruda bulundum. Yakın zamanda bu prosedürleri tamamlayıp, markamı resmi olarak kuracağım. Evde hobi olarak başladığım bu iş, zamanla aile bütçesine, ülke ekonomisine fayda sağlamasının yanında ev hanımlarını istihdama katma noktasında da önemli bir projeye dönüştü." diye konuştu.

Karagöz, İkizdere'de küçük bir satış noktası oluşturarak ürünlerin perakende satışlarına başlayacaklarını söyleyerek, " Bana da 'başaramazsın', 'yapamazsın' diyenler oldu. Ben tüm ev hanımlarına seslenmek istiyorum. İşlerinizden artan zamanlarda mutlaka bir hobi oluşturun ve bunu projeye dökme noktasında kesinlikle tereddüt etmeyin. Cesaretli olun çünkü bizler yaptığımız işi titiz yaparız. İstediğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yeter ki inanın ve inanmayanlara kulak asmayın." ifadelerini kullandı.

Haber :

Yorum Yap

Rize'de 12 farklı adrese uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Rize'de 12 farklı adrese uyuşturucu operasyonu düzenlendi

  • 0
  • 0
Sancaktutan'dan önemli vaat

Sancaktutan'dan önemli vaat

  • 1
  • 0

Rize'de ilk çay fabrikası hangi yıl faaliyete geçmiştir?