Güneysu Depremzedelere Kucak Açtı

  • 2
  • 0

Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Rize Takip Medya Grubunu ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Rize’nin Güneysu ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlar Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem sonrası depremde mağdur olanlara evlerini ve sofralarını açtı. 

Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu ilçesine bugüne kadar yaklaşık 400 depremzede vatandaşın geldiğini söyledi.

Kaymakam Muhammed İkbal Yelek, ilçelerinde misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için seferber olduklarını belirterek, “İlçemizde kayıtlı yaklaşık 400 depremzede bulunuyor. Afetin ilk günlerinde ilçemize gelerek kayda girmeyen rakamlar da söz konusu olabilir. Valiliğimiz, Kaymakamlık, Belediye ve ilgili diğer kurumlarla birlikte hareket ediyoruz. Depremin ilk günleri itibariyle Güneysu ilçemiz de hemen yardım toplama merkezi ve afet koordinasyon merkezi oluşturularak, toplanan yardımları hızlı bir şekilde valiliğimizin koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırdık” dedi. 

İlçeye gelen depremzedeleri uygun yerlere yerleştirmeye gayret gösterdiklerini belirten Yelek, “İlçemizdeki kurumlarda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Gıda giyim gibi yardımlarda bulunuyoruz. Depremzede çocuklarımızı da ilçe genelinde okullarımıza yerleştirdik. 90 depremzede öğrencimiz eğitim ve öğretime başladı. Onlar için okul haricinde çeşitli etkinlikler yaparak eğlenmelerini ve ilçeye adapte olmalarını sağlıyoruz. Misafir vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve isteklerini dinliyor onların ilçemizde mutlu olmaları için gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret sonrasında Aytekin Kalender tarafından Yelek'e, Kıbledağı fotoğrafı tablosunu hediye edildi.

Haber :

Yorum Yap

İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

  • 0
  • 0

Ç. Rizespor'un Avrupa kupalarında karşılaştığı ilk ve tek takım kimdir?