Güney Çevre Yolu Sahile Bağlanacak

Güney Çevre Yolu Sahile Bağlanacak

  • 0
  • 0

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, dağ dibi yolu ile sahil yolundaki geçiş sorununun batçıklarla çözüleceğini söyledi.

Rize’de yeni açılan Şimal AVM ve Salarha Tünelinin bulunduğu bölgede trafik sorunları yaşanıyor. Bu sorunların dağ dibi yolu ile sahil yolu arasında yapılması planlanan bat çıklarla rahatlatılacağı açıklandı.   

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi son ziyaretinde konuyla ilgili kendisine bilgiler verdik. Sorunu ve çözümü noktasında ki çalışmaları anlattık. ÇAYKUR ile İl Emniyet Müdürlüğünün olduğu yerde bir batçık projesi hazırlattık. Karadeniz sahil yolundan girecek bir araç Emniyet Müdürlüğünün hemen yanından geçerek güney çevre yoluna bağlanacak. Cumhurbaşkanımız bunun için talimatını Ulaştırma Bakanımıza verdi. Orada yapılacak kavşak projesi hem güney çevre yolunun sahile çıkış noktasında bir bağlantı olacak hem de şehir merkezindeki kavşağın yükünü hafifletecek. Fener tarafı ve İyidere’den gelen araçlar şehir merkezine sadece merkezdeki kavşaktan girebiliyor. Müftü, Gülbahar, Portakallık mahallelerine gidecek olan araçlarda merkezdeki kavşaktan başka gideceği bir alternatifi yok. Yada İslampaşa tarafından gidip dönebiliyor. Orada yapılacak olan bir kavşak hem merkezdeki kavşağın trafik yükünü hafifletecek, hem de Müftü mahallesinde batçık olduğu için oradan vatandaşlarımızın sahile rahat bir şekilde ulaşımını sağlayacak. Bu proje sonlandığında hem orada yer alan AVM’nin hem de Salarha Tünelinin şehir tarafa çıkışında etkili olacaktır. Ayrıca sahile iniş noktasında da önemli bir bağlantı yolu olacaktır” dedi.

Haber :

Yorum Yap

PKK/KCK'nın sözde sorumlusu tutuklandı

PKK/KCK'nın sözde sorumlusu tutuklandı

  • 0
  • 0
PKK/KCK'nın sözde sorumlularından terörist Yiğit'i Gara'da etkisizleştirdi

PKK/KCK'nın sözde sorumlularından terörist Yiğit'i Gara'da etkisizleştirdi

  • 0
  • 0

Rize 1470'te kim tarafından fethedilmiştir?