Erdoğan: ÇAYKUR Maliyetinin Altında Kuru Çay Satmamalı

Erdoğan: ÇAYKUR Maliyetinin Altında Kuru Çay Satmamalı

  • 0
  • 1

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ÇAYKUR özel sektöre çay satacaksa maliyetinin üzerinde satması gerektiğini söyledi.

ÇAYKUR’un özel sektöre çay satışı yaptığını Rize Ticaret Borsası olarak nasıl karşıladıklarını sorulması üzerine Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, özel sektörün ÇAYKUR’dan kuru çay satın almasının tamamen ÇAYKUR’un pazarlama politikasına bağlı olduğunu söyledi.  

Erdoğan, “Geçen yıl ve önceki yıl ÇAYKUR özel sektör firmalarına bu sistemle çay sattı. Bu sistem doğru mudur? Kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. ÇAYKUR tarafından bakınca stokları dolu, artık depolarında yer yok. Bence çok fazla eleştirilecek bir durum değildir. Fakat eğer dışarıya kuru çay verecekse maliyet artı kar elde ederek satmalıdır. Bu yıl ÇAYKUR kuru çayın maliyetini 27,50 TL olarak açıkladı. Bu maliyetin altında dışarıya kuru çay satmamalıdır. Geçen yıl kuru çayı 24,20 ve 24,90 ’TL den satmıştır. Eğer çay satılacaksa 500 kg 1 ton kuru çay almak isteyene de ÇAYKUR çay satmalıdır. Bu durumdan kafeler çay ocakları da yararlanabilir. Bunları da bir bayi statüsüne alarak onlara da satmalıdır. Ben ÇAYKUR yönetiminin bu öneriyi düşüneceklerini düşünüyorum. Bir ürünü bayinize paketli olarak bu fiyatlardan veriyorsanız müstahsilinize de verebilmelisiniz. ÇAYKUR’un bununla ilgili bir çalışması da olduğunu biliyorum. ÇAYKUR’un bu fiyatlarla çay satması özel sektörün maliyetinin üzerindedir” dedi.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    yahu mehmet erdoğan senin psotun kaç para ediyorda sana 5.000 ton çay satıyor babanızın çiftliği dimi..bu devranda bitecek..kullanmaya devam edin..birgün çöp sizi kullanacaklar ..farkında bile olmayacakısnız.. MASON demirel zamanında böyle gariplikler bile olmadı..dindar ve muhafazakarların cirit attığı bu dönemde sana bu çayları hangi gerekçe ile veriyorlar..

    Cevap yaz
    11.10.2021 11:50
Yorum Yap

Silah ve uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı

Silah ve uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0
Yurdun büyük bölümünde 3 gün sağanak etkili olacak

Yurdun büyük bölümünde 3 gün sağanak etkili olacak

  • 0
  • 0

Hokelenmek ne demektir?