Erdal Hoşver: Tedbirimizi Alalım, Sigortalarımızı Yaptıralım

Erdal Hoşver: Tedbirimizi Alalım, Sigortalarımızı Yaptıralım

  • 0
  • 0

Rize'de 30 yıldır sigortacılık hizmeti veren Erdal Hoşver, "Sağlık sigortasını da, konut sigortasını da, iş yeri sigortanızı da başınıza bir şey gelmeden yaptırmamız gerekiyor. İş işten geçmeden önce tedbirimizi alalım, sigortalarımızı yaptıralım" dedi.

'Rize Takip' gazetesi aboneleri ile bir araya geliyor, abonelerin yaptıkları işleri ve alanlarındaki uzman görüşleri okuyucularına ulaştırıyor. Kurumsal haberlerimiz ilki için Rize'de 30 yıldır aktif olarak sigortacılık sektöründe çalışan Erdal Hoşver ile bir araya geldik. Rize'nin yanı sıra Fındıklı, Ardeşen, Pazar ve Çayeli'nde de hizmet veren 'Hoşver Sigorta'nın sahibi Erdal Hoşver çalışmaları ve sektör hakkında merak edilen konuları 'Rize Takip' mikrofonlarına anlattı.

Sigortacılık sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Hoşver, özellikle sağlık sigortasının önemine dikkat çekerek, "1996 yılından bu yana aktif olarak sağlık sigortasını insanlara satmaya çalışıyorum. Bana göre halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu poliçelerin başında sağlık sigortası geliyor. Çok büyük rakamlar da değil. Sektörümüzde özel sağlıktan daha uygun olan tamamlayıcı sağlık sigortası var. Tek aranan şart kişinin bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmasıdır. Özel hastanede muayene, MR, tomografi, röntgen tahlillerinizi yaptırabiliyorsunuz. Size maliyeti 15 lira, eğer emekliyseniz o maliyeti de vermiyorsunuz. Tabii ki burası bir ticarethanedir, amacımız para kazanmaktır ama sağlık sigortasını sosyal sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.

"Sağlık Sigortası Sektörü Covid-19 Sürecinden Alnının Akıyla Çıkmıştır"
Küresel pandemi sürecinde sektörün durumuna değinen Hoşver şunları ifade etti:

"Özellikle sağlık sigortası sektörü Covid-19 sürecinde alnının akıyla çıkmıştır. Poliçelerde pandemi hastalıkları teminatta olmamasına rağmen, sigorta sektörü pandemi hastalıklarını da teminata alarak vatandaşa ödeme yapmıştır."

"DASK Poliçelerinin Yüzde 10'u Bilinçli Yapılıyor"
Hoşver, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) poliçeleri hakkında "Benim gözlemim Rize'de yapılan DASK poliçelerinin yüzde 90'ı ya elektrik,su bağlamak ya da satış yapmak için yapılıyor. Yüzde 10'u bilinçli olarak yapıyor. Örneğin geçtiğimiz yıl Elazığ'da yüzde 50 DASK poliçesi yapılırken, yaşanan depremin ardından bu rakam yüzde 85'lere çıktı. Rize 4'üncü deprem bölgesinden 3'üncü deprem bölgesine geçti. Demek ki bir risk var. Bu sigortanın da yaptırılmasında fayda var." ifadelerini kullandı.

Konut Sigortasında Önemli Husus: Yapım Maliyeti
Konut sigortaları hakkında da bilgiler veren Hoşver şunları söyledi:

"Daireniz 500 bin lira olabilir ama orada arsa payı, şerefiye payı var. Biz sigortacı olarak o daire yıkılırsa kaça yapılır diye bakıyoruz. 150 metrekare bir daireyi yapım bedeli, arsa payı hariç 250-300 bin liraya yaparsınız. Siz daireyi 500-600 bin liraya almış olabilirsiniz ama bizim sigortalama mantığımızdaki teknik, o binanın yapım maliyetinin ne kadar olduğudur. Rize'de metrekare maliyeti bin 700 ile 2 bin lira arasında olduğunu söyleyebilirim."

"Geçmişten Gelen Bir Rahatsızlığınız Varsa Sağlık Sigortası Yaptıramıyorsunuz"
Rize'de sigortalama bilincinin kasko ve trafik dışında çok gelişmediğini ifade eden Hoşver, "Bugün bir kişinin TC Kimlik Numarasını sisteme girdiğimiz zaman geçmişte hangi rahatsızlıkları geçirdiğini, hangi hastanelere gittiğini görebiliyoruz. Eğer geçmişten gelen bir rahatsızlığınız varsa sağlık sigortası yaptıramıyorsunuz. Eviniz değil mahallenizde bile önceden toprak kayması olmuşsa, binalardaki hasarı sistem görüyor ve poliçenizi yaptıramıyorsunuz. O yüzden sağlık sigortasını da, konut sigortasını da, iş yeri sigortanızı da başınıza bir şey gelmeden yaptırmamız gerekiyor. İş işten geçmeden önce tedbirimizi alalım, sigortalarımızı yaptıralım." diye konuştu.

"Acentelerimizin BES'i, Sağlık Sigortasını, Konutu Sigortasını Anlatmaları Lazım"
Sigorta acentelerinin yaptıkları hizmetleri vatandaşlara daha fazla anlatması gerektiğini belirten Hoşver, "Vatandaşlara sağlık sigortasını, konut sigortasını, iş yeri sigortasını anlatmamız gerekiyor. Bireysel emekliliği anlatacaksınız, öyle ikna edeceksiniz. Şu an acenteler BES satmıyor. Ben 18 senedir BES satmaktayım. Karadeniz'de ilk bölgeyi ben satın aldım. Şu anda BES'i Türkiye'de bankalar satmaktadır. Kredi aldığınızda sizi mecbur ediyor, alıyorsunuz. Krediniz bittiği zaman BES'inizi de kapatıyorsunuz. Bizim toplumun sermaye birikimine ihtiyacı var. Bunun en güzel getirisi BES'tir. Devletimiz yüzde 25 destek veriyor. 100 lira yatırırsanız 25, bin lira yatırırsanız 250 lira veriyor. Acentelerimizin BES'i, sağlık sigortasını, konutu sigortasını anlatmaları lazım. Bunun ihtiyaç olduğunu hissettirmesi lazım." dedi.

Haber :

Yorum Yap

Kamyonet evin salonuna girdi

Kamyonet evin salonuna girdi

  • 0
  • 0
Öğretmen çift turistik rotaları bisikletle geziyor

Öğretmen çift turistik rotaları bisikletle geziyor

  • 0
  • 0

2019'da ismi 'Hemşin Şelaleleri' olarak değiştirilen tabiat parkının önceki adı?