Cimilliler İstanbul'da Buluşuyor

Cimilliler İstanbul'da Buluşuyor

  • 2
  • 0

2005 yılında kurulan Cimil Köyleri Kültür ve Yardımlaşma faaliyetlerine devam ediyor. İstanbul’da yaşayan Cimilliler 28 Ocak Cumartesi akşamı İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Labella Premium salonunda buluşacak.

Cimil köylerinin kalkınması köy halkının sosyal ve ekonomik alanda gelişme amacıyla kurulan dernek her yıl sosyal faaliyet olarak bu geceleri düzenliyor. 28 Ocak akşamı 19.30’da başlayacak program yemek yenilmesi ardından piyango çekilişi sonrasında Usame İsmail konseri ve horonla sürecek. Cimillileri bir araya getirecek organizasyon Rize Takip sayfasından canlı olarak yayınlanacak. 

Etkinlik adına açıklama yapan Organizasyon Sorumlusu Hamza Aksu, bir kez daha Cimilli hemşerileriyle bir araya gelecekleri için heyecanlı olduklarını belirterek, “Bin yıllık tarihi olan köylerimizin gelenekleri kültürlerini yaşatmak için çalışıyoruz. Bu etkinliklerde bir araya gelerek hem birbirimizi daha yakından tanıyor hem de köyümüz için neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Derneğimizin merkezi İstanbul’da olmasına rağmen biz hiçbir zaman Cimil’den kopmuyoruz. Her zaman gözümüz gönlümüz Cimil’dedir. Köyümüze neler yapabiliriz diye hep istişare halindeyiz. Bu etkinlikleride bu nedenle çok önemsiyoruz. Etkinliğimize katılan destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. 28 Ocak Cumartesi günü tüm Cimillileri İstanbul’da yapılacak etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Haber :

Yorum Yap

Hafif ticari araçla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

Hafif ticari araçla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0
Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı

  • 0
  • 0

Çivisiz ve ahşap Bilen Köyü Camii Rize’nin hangi ilçesindedir?