Çamlıhemşin'in Turizm Gelirleri Pandemide Geriledi

Çamlıhemşin'in Turizm Gelirleri Pandemide Geriledi

  • 0
  • 0

Çamlıhemşin Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Bergal, ilçenin turizmle orantılı gelire sahip olduğunu belirterek, pandemi döneminde turizm gelirlerinde epey gerileme olduğunu söyledi.

Çamlıhemşin Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Bergal, bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçe esnafının da pandemi sürecinden etkilendiğini dile getirerek, “İlçemizde 390 esnaf odamıza kayıtlı esnafımız var. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bir an önce bu sürecin tamamlanarak hayatın normale dönmesini bekliyoruz. İlçemiz turizmle orantılı gelire sahip olan bir yer. Turizm gelirlerinde bu dönemde epey gerileme oldu. Bu dönemde kısmen oteller hizmet vermeye devam etti. Yalnız bungalov evlere bu dönemde daha çok konaklayanlar oldu. Bu da turizm açısında sevindirici bir gelişmeydi. Esnafımız üzüntülü fakat beklentimizin iyi olacağı yönünde. Önce sağlık sorunlarını bu pandemiyi inşallah aşarsak yeniden normale dönmek herkese iyi gelecek. Devletimiz ve milletimizle beraber birlikte başaracağız” dedi.

"Esnafımızda Bu Dönemde Bir Sürü Zorlukları Göğüslüyor"

Çamlıhemşin esnafının pandemi kuralları çerçevesinde hizmet verdiğini vurgulayan Bergal, “Biz sürekli esnafımızla istişare halindeyiz. Onlara mesaj yoluyla sosyal medyadan ve birebir görüşerek kuralları hatırlatıyor yeni tedbirleri ulaştırıyoruz. Esnafımızda bu dönemde bir sürü zorlukları göğüslüyor. İşçi çıkartanlar var, kredi çekip ödemeleri gelenler, turizm sezonunun düşük geçmesiyle sorun yaşayan beklentilerin oluşmaması esnafımızı ciddi anlamda etkilemiştir. Bu bağlamda da kendileri ile istişare edip bu sürecin atlatılmasını hep beraber bekliyoruz” diye konuştu.

"Kurallara Hep Beraber Uydukça Bu Süreç Atlatılacaktır"

Çamlıhemşin'de vaka sayıların düşük olduğunu söyleyen Bergal, “Genele bakıldığında Çamlıhemşin sorunlu bir ilçe değil. Yakın zamanda koronadan bir can kaybımız yok. Kurallara hep beraber uydukça bu süreç atlatılacaktır. Bizim ilçemizde yerleşimler arasında mesafeler olduğu için daha çok izole bu dönemi geçiren nüfusumuz var. İlçemiz deki insanlarımıza duyarlı davrandığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

"Transit Yol Esnafımıza Fayda Getirmezse Üzüleceğiz"

Bergal, ilçe merkezinde düşünülen yol projesini hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"İlçemize herkes geliyor ve gelmek de istiyor. İlçe merkezden geçişte eğer farklı yollar kullanılırsa bu esnafımızı üzer. Yol medeniyettir tabiî ki yol olacak. Şu an bir tek ilçe ana yolumuz var. İlçe merkezinin arkasından düşünülen transit yol esnafımıza fayda getirmezse üzüleceğiz. Tabiî ki insanlar Ayder’i Çat Vadisi'ni görecek ama buradaki esnafımızın da bundan bir gelir etmesi gerekiyor. Buradaki yol planlanırken ilçenin ileri gelenleri siyasiler ve STK'lar da bu işin bir tarafında söz hakkı olması yerinde olacaktır. İş işten geçmeden bu konuda kimseyi kırmadan bugünden hareket edilmelidir.”

Haber :

Yorum Yap

Son bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0
Taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

Taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu

  • 0
  • 0

Rize Atatürk Stadyumu'nda son golü hangi futbolcu atmıştır?