ÇAYKUR, Fas'ta İlgi Odağı Oldu

ÇAYKUR, Fas'ta İlgi Odağı Oldu

  • 0
  • 0

UNESCO'nun Fas'ta düzenlenen komite toplantısında ÇAYKUR standı ilgi gördü.

ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, Türk Çay Kültürü'nün UNESCO’nun Fas’ta düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda gündeme alınarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne eklendiği belirtilerek, "Türk çayının tanıtımı ve en verimli şekilde değerlendirilmesi ile ilgili her alanda çalışmalarını sürdüren ÇAYKUR, Türkiye’nin Fas Büyükelçiliğinin davetlisi olarak katıldığı etkinlikte açtığı stant ve yaptığı sunumlarla birçok ülkenin elçilerinin, bakanlarının ve UNESCO elçilerinin katıldığı komite toplantısının ilgi odağı oldu." ifadeleri kullanıldı.

ÇAYKUR'un etkinlikte dünyada üzerine kar yağan doğal Türk çayını, çay kültürünü, Türkiye'ye özel çift demlik ritüelini ve yine Türkiye'ye özel ince belli çay bardağını anlattığının belirtildiği açıklamada, Türk çay kültürünün dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen katılımcılara aktarıldığı bilgisi paylaşıldı.

ÇAYKUR standını ziyaret eden Fas Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ve Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Prof. Dr. Gülnur Aybet’e de ÇAYKUR çaylarından oluşan hediyelerin takdim edildiği belirtildi.

Haber :

Yorum Yap

Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem

  • 0
  • 0
Sokak köpeği sorununa yönelik yasa hazırlanıyor

Sokak köpeği sorununa yönelik yasa hazırlanıyor

  • 0
  • 0

Rizespor'un profesyonel liglerde karşılaştığı ilk takım hangisidir?