Bıyık: Rizeli'nin Gönlünü Kazandığıma İnanıyorum

  • 2
  • 0

CHP Rize milletvekili aday adaylığını açıklayan Kenan Bıyık, "Ben Rizeli'nin gönlünü kazandığımı inanıyorum." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda CHP'den milletvekili ve belediye başkanı adayı olan Kenan Bıyık, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler öncesi aday adaylığını açıkladı.

CHP Rize İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Bıyık, "Cumhuriyetin 100. yılında girdik. CHP’nin de 100 yılını yaşıyoruz. Dolayısıyla bir asırlık bir partiden daha önce 2 kez aday oldum. Bugün aday adaylığım hayatımın en mutlu günüdür. İkincisi şu iş gününde şu kalabalığı görünce ülkem adına, Rize’m adına, partim adına 30 yıl bu parti için mücadele eden bir insan olarak sizlerle gurur duyuyorum." dedi.

"İstanbul’dan Ankara’dan Mazbata Verseniz Kabul Etmem"
Rize'de 4 kez seçime girdiğini ifade eden Bıyık, "Her zaman şunu söyledim. Bana İstanbul’dan Ankara’dan mazbata verseniz kabul etmem. Ben Rizeliyim. Babam, dedem bize bir şey öğretti. Babam öldükten 24 yıl sonra bu millet andı. Rizeli’nin gönlünü kazan dediler bana büyüklerim. Ben Rizelinin gönlünü kazandığımı inanıyorum.” diye konuştu.

İttifak Çağrısı
Bıyık, seçim sürecine girdiklerini hatırlatarak, "CHP'nin aday adayı olarak çok çalışacağız. Hep şu duayı ediyorum. Eğer hayırlısı ise aday olayım. Ben gizli ajandası olan biri değilim. 12 Şubat 2022'de altılı masa kuruldu. O günden bu tarafa Millet İttifakı'nda olan partilerin il başkanları ve partilerin üst düzey yöneticileriyle görüşüyorum. Rize'nin konumu belli, oyu da belli. Bu nedenle iktidar ortağı olmayan bütün partiler bir ittifak halinde olursak başarıya ulaşırız. Değişen seçim sisteminde bu elzem haline geldi. Genel merkezin desteği her adaya vardır. Aday adayı olan herkes genel merkezin desteğini alır. 'Ben aday adayı olmak istiyorum' diyen herkese genel merkez 'git çalış' der. Bana da bu söylendi, gelip çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.

"Aday Adaylığının Çokluğu Partimizin Zenginliğidir"
CHP Rize eski İl Başkanı Saltuk Deniz'in milletvekilliği aday adaylığından memnuniyet duyduğunu belirten Bıyık, “Saltuk Deniz’'in bu partiye büyük emeği var. Her yöneticinin büyük emeği var. İl başkanı, il yönetiminde olanların doğal olarak adaylık hakkı vardır. Siyaset böyle bir şeydir. Bugün keşke burada 10 tane aday adayı olsa. Aday adaylığının çokluğu partimizin zenginliğidir” dedi.

Haber :

Yorum Yap

Artvin-Hopa kara yolunda çökme meydana geldi

Artvin-Hopa kara yolunda çökme meydana geldi

  • 0
  • 0
Borsa güne düşüşle başladı

Borsa güne düşüşle başladı

  • 0
  • 0

Ç.Rizespor kulüp tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu kimdir?