Bayrak'tan 'Turizm Haftası' Etkinliklerine Eleştiri

Bayrak'tan 'Turizm Haftası' Etkinliklerine Eleştiri

  • 12
  • 0

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak, Rize'de yapılan 'Turizm Haftası' etkinliklerine ilişkin eleştirilerde bulundu.

Bayrak yaptığı yazılı açıklamada, turizmin Rize için çok değerli olduğunu belirterek, 'Turizm Haftası' kapsamında düzenlenen etkinliklerin yetersiz olduğunu ifade etti.

Etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konulmamasını eleştiren Bayrak, "Bir çok ilde Turizm Haftası'nın açılışı Atatürk Anıtı alanında yapıldı ve çelenk sunulup, kortej geçişi düzenlendi. Rize'de de böyle olmasını isterdik. Şehirde turizme dikkat çekmek, hatırlatmak için kortej geçişi yapılmalıydı çünkü turizm Rize'nin tanıtımı için çok önemlidir." dedi.

 

"Oturduğunuz Koltuk İçin Kendinizi Yeterli Buluyor Musunuz?"
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu'na çeşitli sorular yönelten Bayrak, şunları söyledi:

"Branşınız ve aldınız eğitimin turizm ile alakası nedir? Turizm alakalı eğitim aldınız mı? Oturduğunuz koltuk için kendinizi yeterli buluyor musunuz? Bu denli hızlı basamakları çıkıp, bir anda geldiniz konumda siyasilerin katkısı var mıdır? Turizm danışma kurulları neden kapalı? Turizm faaliyeti gösteren firma ve yöneticilerini,neden düzenlenen programa katılmadı, davet etmediniz mi? Turizm Haftası açılışı size göre de usülen mi yapıldı? Etkinlik bitmeden Rize turizmine farkındalık yaratmak için okullarda ya da halka açık turizm konulu şiir, kompozisyon, resim, fotoğraf, tiyatro, yamaç paraşütü, yayla gezileri gibi etkinlikleri düzenleyecek misiniz? Eğer etkinlik düzenlerseniz, fikir ve görüş ve öneri için muhalefet siyasi parti kurullarını da davet edecek misiniz?"

 

"Rize'nin Yıllardır Turizmde Yerinde Sayması Beni Üzüyor"
Bayrak, şahısları karalamak gibi bir dertlerinin olmadığını vurgulayarak, "Öncelikle Rizeli bir yurttaş ve siyasi bir partinin il başkanı olarak ayrıca uzun yıllar lisanslı dağcılık sporu yapan, dağcılık kulübü kurucusu olarak, Rize'nin yıllardır turizmde yerinde sayması ve yeterli tanıtım yapılamaması beni üzüyor. Maddi kaynakların isabetli kullanılabilmesi ve Rize'nin turizm anlamında faydalı, projeler üretilip hayata geçirilmesi en büyük temennimizdir. Bu anlamda Sayın Esra Alemdaroğlu'na  sadece eleştiri değil fikir, görüş ve öneriler sunabilmeyi, ortak düşüncelerden yola çıkarak katkı sağlamayı görev biliriz." diyerek sözlerini tamamladı.

Haber :

Yorum Yap

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

Hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0
İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

İkinci el araç alışverişinde 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

  • 0
  • 0

Rize'de portakal ve limon yetiştiriciliğini yazan Osmanlı Ermenisi yazarı kimdir?