Başkan Saffet Mete: “İyidere, Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek Oldu”

Başkan Saffet Mete: “İyidere, Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek Oldu”

  • 0
  • 0

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, tüm ülkeyi derinden etkileyen deprem sonrası; gıda, temizlik malzemeleri, araç, gereç, imkân ve personel ile yardım seferberliğine devam ettiklerini ifade etti.

Rize Valiliği koordinesinde İyidere Belediyesi, İyidere Kaymakamlığı, İyidere halkı ve Başkan Saffet Mete'nin kendi imkanlarından sağladığı yardımlar deprem bölgelerine gönderildi. 

İyidere’den deprem bölgesine şuana kadar; 1.650 gıda kolisi, 650 kıyafet kolisi, 400 koli yorgan-battaniye, 200 ısıtıcı, 300 koli hijyen temizlik çocuk bezi malzemesi, 7 bin koli temizlik kişisel bakım malzemesi ile birlikte 3 iş makinesi ve 3 personel gibi yardımlar deprem bölgelerine depremin ilk günlerinde ulaştı. Halen ihtiyaçların belirlenmesi ve yetkili yerlerden talep edilen yardım malzemeleri gönderilmesi, toplanılması ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. İyidere, deprem bölgesi için tek yürek oldu.

Başkan Mete, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yüzyılın en önemli depremi belki 11 ili içeriyor fakat tüm Türkiye genelini etkiledi. Adeta hayatımız o bölgeye kilitlendi. Deprem sonrası bölgede hasar çok, yara çok, tablo ağır ama devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla bu bölgededir. Hayırsever Türk milleti, bunun içerisinde Rize ve ilçemizin de önemine dikkat çekmek istiyorum. Hakikaten canla başla bütün imkânlarımızı seferber ettik” dedi.

Gerek araç ve ekipman olmak üzere gıda ve ihtiyaç duyulan temizlik malzemelerini kısa sürede bölgeye ulaştırdıklarını belirten Mete, “İlçemiz deprem bölgesi için tek yürek oldu. Vatandaşlarımızdan gelen, belediyemiz, kaymakamlığımız imkanlarıyla ve kendi imkanlarımla 2 tır malzemeyi hazırladık ve bölgeye gönderdik. Araç, gereç, gıda temizlik malzemeleriyle ihtiyaçlara cevap vermeye devam ediyoruz. Emeği geçen tüm ilçe halkımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah, birliğimiz, beraberliğimiz ilacımız olur. Bu milletin yarasını saracak güçteyiz, yeter ki birbirimize sahip çıkalım. Allah yakınlarını kaybedenlere sabır versin, yaralılarımıza acil şifa versin, metanetimizi artırsın, kardeşlik duygularımızı perçinlesin diye dua ve temennide bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Türkiye'de ağustosta 134 bin 155 konut satıldı

Türkiye'de ağustosta 134 bin 155 konut satıldı

  • 0
  • 0
Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

Kartlı ödemeler ağustosta 1,4 trilyon lira oldu

  • 0
  • 0

''Uzumayi'' hangi aydır?