Başkan Metin'den '19 Mayıs' Mesajı

Başkan Metin'den '19 Mayıs' Mesajı

  • 0
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; bugün güçlü ve lider bir Türkiye için atılmış ilk adımın 103. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Başkan Metin, şu ifadeleri kullandı: 

"Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağından emin bir avuç inanmış insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş neticesinde, büyük fedakârlıklar gösteren aziz Türk Milletinin, esareti reddedip bağımsızlığını elde ettiği gün bugün.

Türk milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir mücadelenin ilk adımının atıldığı, bütün engellere direnerek işgalcilere karşı başlatılan savunma ateşinin yakıldığı gün bugün. 

İstiklal mücadelemizin sembolü olan bu tarih, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiş, ecdat yadigarı olan bu kutsal topraklar geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere emanet bırakılarak,  istiklal ve istikbalimize canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanılan  gençlerimize bugün bayram olarak armağan edilmiştir.

Bu günün mimarı olan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz."

Haber :

Yorum Yap

Rize'de kasaplara denetim yapıldı

Rize'de kasaplara denetim yapıldı

  • 1
  • 0
Rize'de tek başına yaşayan yaşlı sayısı belli oldu

Rize'de tek başına yaşayan yaşlı sayısı belli oldu

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe oyun şeklinde yapılan bir çeşit 'Güneş duası ve töreni'ne ne ad verilir?