Baba Reis Ekrem Orhon Anıldı

  • 0
  • 0

Rize’nin efsane Belediye Başkanı hizmetleriyle gönüllerde taht kuran “Baba Reis” lakaplı Ekrem Orhon vefatının 38. yıldönümünde Rize Kalesindeki kabri başında anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan programa kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkan Vekili M. Aydın Bilsel, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Rize Belediye Eski Başkanı Halil Bakırcı, RTEÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Badır, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP İl Başkanı İhsan Alkan, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un anma törenine katılanları kızı Çayhan Orhon Devrişoğlu tek tek karşıladı. 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in il dışında olması nedeniyle törene ev sahipliği yapan Rize Belediye Başkan Vekili Muhiddin Aydın Bilsel, denizi kara, karayı para yapan Rize’mize güzel hizmetlerde bulunan Ekrem Orhon başkanımızın 38. Yıldönümünde mezarı aşında rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi.

ÇEBER: BU ŞEHİR KENDİNE HİZMET EDENLERİ UNUTMAZ

Kendilerine ve şehirlerine hizmet eden insanları bu şehrin hep yadettiğini belirten Rize Valisi Kemal Çeber, “Hem toplumsal anlamda hem Rize anlamında Ekrem Orhon’u anarken bizde karakteristik toplum kimliğini ortaya koyuyoruz. Bizim toplumumuz kendisine hizmet eden insanları, özellikle farklı hizmet eden insanları hep yâd eder unutmaz. Bunlardan biride Ekrem Orhon. Şehrine hizmet eden bazen eleştirilse bile herkesin elinden geleni gerçekten yaptığı zamanına göre neyi varsa onu bu şehir için gayret etti diye anarız. Ben rahmetle, minnetle bu şehre ve ülkeye yaptığı hürmetle kendisini yâd ediyorum” diye konuştu.

AVCI: BİZE BU ŞEHİRDE ÇOK FAZLA ŞEY MİRAS BIRAKTI

Etkinlikte söz alan Rize Milletvekili Muhammed Avcı, esasında üzüntülü bir günü yâd ettiklerini söyleyerek, “Ama bir taraftan da gururla taşıyacağımız bir belediye başkanımızı yâd ediyoruz. Bize bu şehirde çok fazla şey miras bıraktı. Bu törenin yapılmasında her sene Ekrem Orhon'un kızı Çayhan Orhon çok büyük bir emek ortaya koyuyor. Rize’nin önde gelenleriyle kanat önderleriyle kurduğu o kardeşlik hukuku yıllar geçse bile yığınla insanın gelmesine vesile oluyor bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar ardından anma töreni Davut Aslan Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Haber :

Yorum Yap

Kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Son olarak Rizespor forması giyen, 2020'de mide kanserinden yaşamını yitiren futbolcu?