Altuğ Verdi Kimdir?

Altuğ Verdi Kimdir?

  • 0
  • 0

Rize İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı sırada şehit edilen Altuğ Verdi'yi ölüm yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

1972 yılında İstanbul'da doğdu. 1989 yılında Polis Kolejinden, 1993 yılında Polis Akademisinden mezun oldu.

Sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 28 Aralık 2016'da 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti.
 
İlk İl Müdürlüğü görev yeri olan Rize’de Ağustos 2017'de göreve başladı. Kısa zamanda Rize’de birçok alanda faaliyet göstererek önemli hizmetlere imza attı. Rize halkı ve bürokratlarla uyumlu çalışmasıyla dikkat çekti. Günün her saatinde Rize sokaklarında görülebilen Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, halktan biriymiş gibi hareket etmeyi seviyordu. 

Rize’de yapılan toplu etkinlikler festivallere katılarak Rize’nin sosyal alanda da gelişimine katkı sağlıyordu.  

Altuğ Verdi, 11 Aralık 2018 tarihinde makamını ziyaret eden bir polis memurunun yer değişikliği talebinde bulunduğu ve olumsuz yanıt aldığı iddasıyla il emniyet müdürlüğü makamında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Altuğ Verdi, evli ve bir kız çocuk babasıydı. 

Rize’de kısa süre görev almasına rağmen derin izler bırakan Altuğ Verdi’nin ismi yeni doğan bir çok çocuğa isim oldu. İsmi Rize’de sokak ve kurumlara verildi. Rizeliler Şehit Altuğ Verdi’yi unutmayarak her yıl ölüm yıldönümünde dualarla anıyor.

Haber :

Yorum Yap

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

  • 0
  • 0
Sigara ve alkol 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanseri riskini artırıyor

Sigara ve alkol 50 yaş üstü erkeklerde baş boyun kanseri riskini artırıyor

  • 0
  • 0

Günümüzde Ticaret Odası olan binanın eski adı nedir?