Aksoy,

Aksoy, "Teşkilatımızı hedef alan bu dili etik bulmuyoruz"

  • 0
  • 0

Rize Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, son günlerde kamuoyunda esnaf odalar birliği ve esnaf teşkilatı için yapılan açıklamaları değerlendirerek, “Teşkilatımızı hedef alan bu dili etik bulmuyorum” dedi.

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerek kamuoyu önünde Esnaf ve Sanatkarlarımızın gelenek ve görenekleriyle örtüşmeyen ‘Ahi Evran’ geleneğimizle bağdaşmayan açıklamaların teşkilata zarar verdiğini belirten Rize Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, “Teşkilatımızı hedef alan bu dili etik bulmuyorum. Bu mesnetsiz açıklamalarla bizim başarı ve azmimizi engelleyemeyeceklerdir. 4 yıl önce çıktığımız yolda yaptığımız hizmetler yarın yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Esnaf oda başkanlarımız ve yönetim kurullarımız yaptıklarımızı etüt ederek ortaya koymuş olduğumuz başarıya  19 esnaf odamız tam destek vererek taktirlerini bildirmişlerdir. Bize düşen birliğimize bağlı diğer 6 odamızı da kucaklayarak esnaf odalarımızı daha üst seviyeye taşımak olacaktır” dedi. 

“SALTANAT SÜRMEDİK ESNAFIMIZA HİZMETKAR OLMAYA ÇALIŞTIK”

Esnaf odalarının gerek fiziksel gerek kurumsal anlamda esnaf ve sanatkara daha güzel hizmetler vermesi için yeni dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Aksoy, “Biz bu zamana kadar görev yaptığımız kurumlarda değil saltanat sürmeyi, esnaf ve sanatkarlarımızın hizmetkarı olmaya çalıştık. Yıllarca beraber yol aldığımız arkadaşımızın biri aday olabilir, ama bu ahlak sınırlarını aşmadan esnaf ve sanatkarlarımızın değerleriyle örtüşen örnek davranış göstererek adaylık süreci götürebilir. Ama ne yazık ki gelenek ve göreneklerimizle örtüşmeyen açıklamalar yapmaktadır. Bu arkadaşımız teşkilatımız içinde görevini hala yürütmekte olmasına rağmen böylesi açıklamalarda bulunması kurumlarımızı ve teşkilatımızı üzmüştür” ifadelerine yer verdi.

“KÖTÜ SÖZ ASILSIZ İDDİA SAHİBİNE AİTTİR”

Geçmişi yüzyıllara dayanan referansını ahlak ve namus erdem adalet değerleriyle yürüten bir teşkilatın kurumlarında saltanattan söz etmek akıl tutulması olacağına değinen Aksoy, “Bizim yazılan söylenen her düşünceye söyleme mutlak bir cevabımız vardır. Kötü söz asılsız iddia sahibine aittir. Bizim referansımız teşkilatımızın değerleridir. Esnaf odası başkanlarımızla, yöneticilerimizle ve kadromuzla işimize odaklanarak esnafımızın sorunlarını ve genel beklentilerine odaklanarak yolumuza devam ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin geçmişinden bugüne baktığımızda gerek kamuoyu gerekse 81 il birliklerimizin esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman takdirini kazandık. Yaptığımız hizmetler başarı karnemizi göstermektedir. Rize’de kurmuş olduğumuz birlik beraberlik bundan sonrada devam edecektir. Kurumlarımıza yönelik karalama yönünde mesnetsiz yorum ve açıklamalar kimseye fayda sağlamayacaktır. Bu düşünceler ışığında yarın varacağımız noktanın bugünün tercih ve hedefleri olacağı bilinci ile saygı ve sevgilerim sunarım” diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

Muratlı Çay Fabrikası ÇAYKUR eski hükümlü işçi alımı kura sonuçları

Muratlı Çay Fabrikası ÇAYKUR eski hükümlü işçi alımı kura sonuçları

  • 3
  • 0
Hopa Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Hopa Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 1
  • 0

1924 yılında çıkan kanun sonrası Rize ile birlikte çay yetiştiriciliği için denemelerin yapıldığı ilçe hangisidir?