Akbulut, Oda Çalışmaları Hakkında Bilgiler Verdi

Akbulut, Oda Çalışmaları Hakkında Bilgiler Verdi

  • 0
  • 0

Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Akbulut, 4 yıl boyunca şoför esnafı ile sürekli diyalog halinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

2018 yılında Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçilen Turan Akbulut, bu süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği günden bu yana taksici, dolmuşçu, minibüsçü, servisçi, halk otobüsçüsü ve nakliyecilik yapan esnaflarla sürekli diyalog halinde olduklarını belirten Akbulut, "Onların sorunlarını, çözüm önerilerini ve odamızdan isteklerini dinledik. Yönetim Kurulu Üyelerimle beraber çalışmalarımızı, esnaflarımızın taleplerini dikkate alarak sürdürdük." dedi.

"Süresiz Askı Uygulamasına Geçiş Sağladık"
Akbulut, Rize'de ticari plakalara ilişkin uygulanan askı sürelerinin bulunduğu belirterek, "T yada M plaka sahibi olan bir esnafımız plakasını hususiye düşürdüğünde İl Trafik komisyonu kararı gereği, bir yıllık ya da beş yıllık plakasını askıya aldığını ve süre sonunda plakasını takmaması durumunda plakasının iptal edilmesini kabul ettiğine dair taahhütname imzalanmaktaydı. Bu şekilde birçok esnafımızın ticari plakası iptal edildi. Esnaflarımız ciddi anlamda maddi kayba uğradı. Bu durumu ortadan kaldırabilmek adına İl Trafik Komisyonuna 22.11.2018 tarihinde müracaat ederek askı sürelerinin bu tarihten sonra kaldırıp süresiz askı uygulamasına geçiş sağladık. 22.11.2018 tarihinden sonra plakasını hususiye düşüren tüm esnaflarımızın plakası süresiz askıda kalmaya başladı." diye konuştu.

"Köprü Vazifesi Gördük"
Görev süresi içinde esnafların ticari amaçla kullandıkları araçlarının kaza ya da arıza yapmaları durumunda faydalanabilecekleri ücretsiz araç çektirme hizmeti sunduklarını ifade eden Akbulut şunları söyledi:

"Yıllarca durak yazıhanesi olmadan yağmurda, karda sıcakta yazıhaneleri olmadığı için aracının içinde beklemek zorunda kalan sahil kamyonet durağımıza, Rize Belediyesi ile yürüttüğümüz çalışmalarımız sonucunda durak yazıhanesi kazandırdık. S.S. 3 No'lu Kamyon Kooperatifimizin yer talebi doğrultusunda Rize Belediyesi ile kooperatif arasında köprü vazifesi gördük. Rize Belediyesi Başkanı Sayın Rahmi Metin ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Belediye Başkanımızca kooperatifimize Gündoğdu bölgesinde sahil dolgusu yapılıp, dolgu alanından 10 dönümü kamyon kooperatifimize tahsis edileceği sözünü aldık."

Pandemi Sürecinde Verilen Destekler
Pandemi sürecinde yaşanan zorluklara da değinen Akbulut, "Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde, taşımacı esnaflarımıza maddi ve manevi anlamda büyük yük bindi. Bu süreç içerisinde taksilere zorunluluk haline getirilen araç dezenfektesini belediyemizle ortak yüklenerek, ücretsiz dezenfekte hizmeti sunduk. Gelir kaybına uğrayan esnaflarımız için, üst kuruluşlarımıza müracaatlarda bulunduk ve müracaatlarımız sonucu esnaflarımıza maliye bakanlığınca gelir kaybı destekleri ödemeleri yapıldı. Pandemi sürecinde Rize Belediyesi'ne müracaat ederek esnaflarımızın içinde bulundukları ekonomik zorlukları dile getirdik. Neticesinde esnaflarımızın her yıl Rize Belediyesine ödedikleri ücretlerde toplamda 1.200.000,00 TL indirimler yapıldı. Bunun için ayrıca Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin beye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Akbulut, Rize-Hopa güzergâhında yolcu taşıma hizmeti veren  S.S. 9 Nolu Minibüs Kooperatifi'ni Arhavi minibüsleri ile yaşadığı sorunları İl Trafik Komisyonuna taşıdıklarını belirterek, iki durağında menfaatleri doğrultusunda birleşmelerini sağlayarak, güzergah üzerinde huzurlu çalışmalarına imkan verildiğini aktardı.

"Taksimetre ile Çalışma Düzenini Gerçekleştirdik"
Rize'de ticari taksilerin daha önceden alışılagelmiş düzenle taksimetre açmadan çalıştığını belirten Akbulut, "Bu durum hem taksici esnafımızı hem de taksi kullanan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına sebep olmaktaydı. Bunun için Oda olarak taksicilerimizle üst düzey çalışmalar yaptık, anketler düzenledik ve bugüne baktığımızda taksimetre ile çalışma düzenini ilimizde gerçekleştirdik."

"Esnaflarımıza Kolaylıklar Sağlamış Olduk"
Akbulut, Rize Belediyesi tarafından taksilerde uygulanan 5 yaş sınırını, müracaat ederek yaş sınırını 10 yaşa uzattıklarını söylerek, "Durak devirlerinde aranan; iki yıllık ikamet şartı, SRC ve psikoteknik şartları belediyemize müracaatımız sonucu kaldırılmış olup, mesleği başlamak isteyen veya mesleği bırakmak isteyen esnaflarımıza kolaylıklar sağlamış olduk." ifadelerini kullandı.

Akbulut, "Başkanlığa seçildiğim tarihten bugüne kadar, oturan başkan değil sahada olup, gerek mutlu günlerinde gerekse de hüzünlü günlerinde elimden geldiğince esnafımızın yanında oldum. Bundan sonrada bu çizgimle devam edeceğim." diyerek açıklamasını tamamladı.

Haber :

Yorum Yap

Orman yangınları gönüllüsü eğitimi yapıldı

Orman yangınları gönüllüsü eğitimi yapıldı

  • 0
  • 0
7 terörist etkisiz hale getirildi

7 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

'Örkünmek' ne anlama gelmektedir ?