2024 yılı memur maaşı ne kadar olacak?

2024 yılı memur maaşı ne kadar olacak?

  • 0
  • 0

Ocak ayından itibaren geçerli olacak memur zammında artık son viraja girildi. Memur maaş zammı, toplu sözleşme oranı ve 6 aylık enflasyon farkının toplamına göre 6 ayda bir belirleniyor.

2024 Ocak'ta geçerli olacak memur maaşı zammına dair detaylar şu şekildedir: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayında tüketici fiyatlarına göre aylık enflasyonu yüzde 3.43 olarak açıklandı.  Temmuzdan itibaren yapılan zam ve toplu sözleşme oranları göz önüne alındığında, 4 aylık dönemde memur maaşları için yüzde 22.08 oranında enflasyon farkı oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur zammının, toplu sözleşme oranı ve enflasyon farkının toplamına göre belirlendiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise memur ve memur emeklileri için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artışın yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacağını belirtmiştir. Bu artış, en düşük devlet memuru maaşını 22 bin 17 liradan yaklaşık 33 bin lira seviyelerine çıkacağını belirtti. 

Bu gelişmelerle birlikte, 4 aylık dönemde SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 29.40, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 40.39'luk zam oranı kesinleşmiştir. Ancak, enflasyonun yılsonunda hangi seviyede olacağı belirleyici olacak ve bu durum memur maaşlarına olan etki belirlenecek

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına yapılacak zam, 4 aylık enflasyon farkı ile birlikte değerlendirilmiş ve yüzde 40.39 olarak belirlendi. 

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Daha temiz bir İyidere için vatandaş belediye elele

Daha temiz bir İyidere için vatandaş belediye elele

  • 0
  • 0
5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

Hangi ilde, Rize'de olduğu gibi Pazar adında bir ilçe vardır?