2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi

  • 0
  • 0

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Baydaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Ali Güngör, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, KYK Rize Yurtları Müdürü Celal Uzun, Rize Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Kibaroğlu ve Necmettin Öksüz katıldı.

Rize ilinin genelinde eğitim öğretime başlayacak olan öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli tüm detayları değerlendireceklerini ifade eden Vali Baydaş, “Yüksek öğrenim için şehrimize gelecek olan öğrencilerin zorluk yaşamaması ve şehre adaptasyon süreçleriyle ilgili bir değerlendirme yapacağız. İlk, orta ve liselerde okuyan öğrencilerimizin okul durumları, servis ihtiyaçları, okul etrafında alınması gereken emniyet tedbirleri, sağlık ve tarımı ilgilendiren konuları gözden geçireceğiz.2023-2024 eğitim öğretim sezonuna hazırlıkla ilgili her meseleyi gündemimize alacağız. Valilik olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz ve görev paylaşımı yapacağız.” dedi. 

Toplantıda başlıca alınan kararlar ise Yeni gelen üniversite öğrencilerinin barınma imkanlarının sağlanması, bağımlılıkla mücadele için eğitim kurumlarında tedbirler alınması, yeni öğrencilere gençlik merkezlerince tanıtıcı stantlar ile bilgi verilmesi, taşımalı ve özel servis araçlarının sık sık denetlenmesi, yurt, pansiyon, ve taşımalı eğitim yerlerinde yemek hizmetlerinin sürekli denetlenmesi, okullarda güvenlik görevlileri ve kamera sisteminin bulunması ve KGYS sistemi ile uyumlu olması, güvenlik görevlisi olmayan okul önlerinde jandarma ve emniyet personelinin konuşlandırılması, okul müdürlerinin şüpheli kişi veya durumlar karşısında kolluk kuvvetleri ile iletişimde aksaklık yaşanmaması için önlem alınması gibi kararlar alındı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Bakan Yumaklı, çay fiyatı tepkilerine yanıt verdi

Bakan Yumaklı, çay fiyatı tepkilerine yanıt verdi

  • 0
  • 1
Salarha Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Salarha Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 1

1942 yılında Rize'de ölçülen en yüksek kar kalınlığı kaç cm'dir?