2 dakikada Rize Belediye Bloklarının yükselişi

  • 2
  • 0

Rize, Belediye Bloklarına kavuşmak için gün sayıyor. Rize Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Kentsel Dönüşüm Kapsamında yapılan çalışmaların kuş bakışı hızlandırılmıs görüntüleri paylaşıldı.

Rize Belediyesi sosyal medya hesabından vatandaşın sabırsızlıkla tamamlanmasını beklediği Belediye Blokları'nın yapım aşamalarının hızlandırılmış videosunu paylaştı.

Rize şehir merkezindeki Çarşı Mahallesi’nde deniz suyundan kaynaklı korozyon nedeniyle sağlamlığını yittirdiği için yıkılan belediye bloklarının yerine yükselen yeni binaların inşaasında sona gelindi.

Rize’de ticaretin kalbinin attığı yer olarak adlandırılan ve 173 bin metrekarelik dolgu alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yapılan 404 ofis ve 133 iş yeri kısa süre sonra sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

Kentteki diğer alanlarda örnek teşkil etmesi hedeflenen ve Rize’ye özgü mimarisi ile yükselen belediye blokları adeta bir açık hava alışveriş merkezini andıracak. Başlangıç öncesinde birçok kişinin "Yapılamaz, gerçekleşemez" gözüyle baktığı projede iş makinelerinin değmesi ile kâğıt gibi yıkılan binaların yerine yapılan yeni binalar Rizelilerin de beğenisini kazanıyor. Kentsel dönüşümün güzel gittiğini ve devamının gelmesi gerektiğini savunan Rizeliler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kontrolünde yapılan yeni binaların sağlamlığına da güvendiklerini de söylemeyi ihmal etmiyor.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Ambarlık Çay Fabrikası ÇAYKUR engelli işçi alımı kura sonuçları

Ambarlık Çay Fabrikası ÇAYKUR engelli işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0
Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı

  • 0
  • 0

Dünyanın en büyük çay bardağını da içinde bulunduran Rize'deki yerin adı?