15 yaşındaki çocuk zorla evlendirildiğini duyurmuştu

15 yaşındaki çocuk zorla evlendirildiğini duyurmuştu

  • 0
  • 0

Türkiye Niğde'de yaşanan olayı konuşuyor. Niğde'de 15 yaşındaki çocuğun sosyal medyadan yaptığı 'Zorla evlendiriliyorum' çağrısı sonrası Twitter ayağa kalkmıştı. Birçok insan kıza yardım edebilmek için seferber olurken, sosyal medyanında gücüyle yardım çığlığında bulunan 15 yaşındaki kız çocuğu devlet tarafından koruma altına alındı.

Kız çocuğunun evlendirileceği teyzesinin oğlu A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, gözaltına alınan anne ve babalar ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, 15 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirildiğini duyurarak, sosyal medyadan yardım istedi. Çocuk, paylaşımında "Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?" diyerek yaşadıklarını anlatmıştı.

Küçük kızın yardım çığlığı ve sosyal medya kullanıcılarının olayın peşini bırakmaması sayesinde jandarma ekipleri harekete geçti. Çocuk, evinden alınarak koruma altına alındı. Korumaya alınan kız çocuğunun, evlendirileceği teyzesinin oğlu 21 yaşındaki A.Ö ile anne ve babaları gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmada A.Ö'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da iddia edilirken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö'yü gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan damat adayı ile anne ve babaları Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Ş.Ö., S.Ö. ve D.Ö. savcılık ifadesinin ardından, kızın babası B.Ö. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Damat adayı A.Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya ilişkin Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Altunhisar ilçesine bağlı Keçikalesi beldesinde ikamet eden bir kız çocuğunun 15 yaşında zorla evlendirildiğine yönelik paylaşımlar üzerine güvenlik güçlerimiz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerimiz konunun takibi için ivedilikle harekete geçmişlerdir" denildi.

Haber :

Yorum Yap

Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

Atmaca, taraftarına sessiz veda etti 0-0

  • 0
  • 0
Dereye devrilen otomobilin sürücüsü öldü

Dereye devrilen otomobilin sürücüsü öldü

  • 0
  • 0

Hangisi hem belediye başkanı hem de vali olarak Rize'de görev yapmıştır?