1 Ocak'tan bu yana 398 terörist etkisiz hale getirildi

1 Ocak'tan bu yana 398 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

MSB, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı icra edilen operasyonlarla 1 Ocak 2024'ten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 151'i Irak'ın 247'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 398'e ulaştığını söyledi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı icra edilen operasyonlarla Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 39 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 151'i Irak'ın kuzeyi, 247'si Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 398'e ulaştığını söyledi.

Halihazırda üs bölgelerinde ve hudutlarda zorlu iklim ve arazi şartlarında kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapıldığını belirten Aktürk, "Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist, Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Teröristler için tek çıkış yol, Türk adaletine teslim olmaktır." ifadesini kullandı.

24 bin 537 kişinin sınırdan yasa dışı geçmesi önlendi
Aktürk, sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 8'i terör örgütü mensubu 253 kişinin yakalandığını, 3 bin 448 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi.

Tuğamiral Aktürk, "Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1146'ya yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 24 bin 537 olmuştur." dedi.

Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kayması dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ileten Aktürk, "Haber alınamayan işçilerimizi kurtarma çalışmaları kapsamında, 3'üncü Ordu İstihkam Savaş Taburumuz, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordinasyon halinde çalışmalarını sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

Tuğamiral Aktürk, İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılarından endişe duyduklarını belirterek, saldırıların devamı halinde Gazze'deki trajedinin vahim boyutlara taşınacağına dikkati çekti. Aktürk, "Filistin meselesi adil bir sonuca kavuşturulmadan bölgemizde kalıcı bir barış mümkün olmayacaktır." dedi.

Türkiye'nin Gazze'ye yönelik insani yardımlarına da değinen Aktürk, şunları kaydetti:

"14 Şubat'ta bir A400M uçağımız ile 1,2 ton tıbbi malzeme ve 12 sağlık personeli bölgeye ulaştırılmış, 49 hasta ve 106 refakatçiden oluşan toplam 155 Gazzeli kardeşimiz daha ülkemize getirilmiştir. Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 18 uçakla 240 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 876 olmuştur."

NATO Savunma Bakanları Toplantısı
Türkiye'nin NATO üyeliğinin, 18 Şubat'ta 72'nci yılına ulaşacağını hatırlatan Aktürk, "Türkiye, hem müttefikler arasındaki savunma konularında hem de Avrupa-Atlantik coğrafyasında güvenlikle ilgili tüm meselelerde en önemli platform olmayı sürdüren ve kuruluşunun 75'inci yılına giren NATO'ya geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de önemli ve belirleyici katkılarda bulunmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'na gittiğini hatırlattı.

Toplantılarda, İttifak'ın savunma ve caydırıcılığının güçlenmesi kapsamında, NATO'nun komuta ve kuvvet yapısına sağlanan destek ile toplantı gündemindeki konularda görüş, beklenti ve temennilerin vurgulanacağını belirten Aktürk, Bakan Güler'in mevkidaşları ile görüşmeler yapmasının da planlandığını söyledi.

Haber : AA

Yorum Yap

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi

  • 1
  • 0
Maden: Rize Çayeli’nde günlük 1 ton petrol denize sızmaya devam ediyor

Maden: Rize Çayeli’nde günlük 1 ton petrol denize sızmaya devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize'nin turistik yerlerinde de yapılan, 'ipte kayma' adıyla bilinen spor?