1935 Yılında Rizede Kancalıkurt Enfetasyonu ve Mücadelesine Dair Fransızca Rapor (Recep Koyuncu Arşivi)
Hacı Süleyman Efendinin hayatının ayrı dönemlerine ait üç fotoğrafı. İlki 1920'li yılların ikinci yarısına ait, İkincisi 1950 yılında oğlu Salihin Ziraat müdürü olarak çalıştığı Trabzonda çekilmiş, üçüncüsü son yıllarına ait. (İsmail Kara Arşivi)
Rize Ortaokulu öğrencisi Süleyman Kazmaz İktisat Bayramı'nda Halk Fırkası önünde nutkunu okurken. 12 Aralık 1931 (Süleyman Kazmaz Arşivi).
Kutuz Hoca; talebesi İlyas Dilbaz tarafından kaleme alındı.
Muzaffer Arıcı bölgemiz üzerine yaptığı çalışmalarla gönüllerde yaşıyor.
Murat Ümit Hiçyılmaz İhsan Topaloğlunun hayatını kaleme aldı
Ali Haydar Yıldız; Kutup Yıldızı bir alim başlıklı makalesinde Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendinin hayat hikayesine yer verdi
Osman Selvinin söz ettiği Kültür Edebiyat Dergisinin 5. Sayısı
Ortaokulu ve liseyi Rizede okuyan ünlü Şair, Dil Bilimci Turgut Günay (1942-1978), Rize şehrine olan vefasını Rize İli Ağızları isimli eseriyle ödüyordu.
Ayane'nin Kurucu Kadrosu: Soldan sağa: Ali Mahmutoğlu, Ömer Erdoğan, Osman Subaşı, İsmail Hocaoğlu; arkada Mehmet Erdoğan. Ankara 8 Ekim 1985.
Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı ve Rize sevdalısı Ömer Arısoy; Hedik Yapmak mı Zor, Kar Üstünde Yürümek mi? isimli makalesi için Hedik yapma işini Bilal usta ile söyleşi yaptı.
Sami Kumbasarla Geçmişe, Rizeye ve Siyasete Dair isimli makalede Kumbasarın hayatına ait renkli hatıralara yer verilmiş.
Büyük Caminin avlusundan Likopar ve Halinz (Kızıltepe) mahallelerinin görünüşü. Hala Umali'nin ömrünün bir kısmı buralarda geçti. Arkada hâlâ karlı Çimil dağları. (Foto: İsmail Kara
Cemal A. Kalyoncu Halil Oldu Ateşe Atladı isimli makalesine konu olan Derviş Halil Özkan
Murat Ümit Hiçyılmaz- Özcan Baştopçunun Osmanlıdan Günümüze Masalsı Bir Köprü: Emine isimli makalelerine konu olan Emine Ana ve ailesi
Osman Zeki Sözeri (Hasan Fehmi Sözerinin oğlu) ve Elif Yemenici Kemençe Sanatkârı Rizeli Hasan Fehmi Sözeri isimli makaleleri sanatkarın çeşitli dönemlerde çekilmiş fotoğraflarıyla zenginlik kazanmış
Heyamola Yayınlarından çıkan ve alanında kaynak eser olarak gösterilen Geleneksel Türk Yorgancılık Sanatı kitabının Yazarı Dr. Mustafa Duman ve Yorgancı Nazmi İnce (İstanbul 2007 Mustafa Duman Arşivi)
Filiz Dığıroğlu ve Gökçen C. Albayrak Rize İskelesi İnşa Projesi makalelerinde tarihi belgelere yer verilmiş. Bu belgelerden biri de Rize iskelesi inşasına dair düzenlenen Fransızca rapordur
Davut Hut; Rize Tarihinden Bir Köy, Bir İnsan: Sütlüce (Aron) Köyü ve Muhacir Hoca isimli makalesinde Muhacir Hoca ile ilgili fotoğraflarda Recep Koyuncu Arşivinden yararlandı.
Son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla bölge kültürüne büyük katkıları olan Murat Ümit Hiçyılmaz Pazar-Hemşin Yöresinde Ayanlık ve Serdengeçti Ağaları isimli makalesinde tarihi belgeler ve fotoğraflar yer alıyor.
İshak Güven Güvelioğlunun makalesinde söz ettiği Yalı Camii ve Rize İdadisi Umum-ı Diniye Muallimi İlmiyeden Vehbi Efendi (1911).
Rize şehrinin kültürüne büyük katkı sağlayan Rize Defteri serisinin ikinci cildi oldukça güçlü bir içerikle yayınlandı