Çay yoktu, imkân da yoktu ama Rizelinin armonikası ve neşesi hep vardı (1877)
Pazar ilçesinden bir görünüm (1900)
Fındıklı ilçesinde inşa edilen bir köprüde çalışmalar tulum eşliğinde yürütülüyor.
Rize’de, Şeytanlar ve Melekler oyununu sahneleyen Rizeli gençler. Ayaktakiler soldan sağa: Mükerrem, Muammer, Naima, Nuriye, Macide, Müzeyyen, Muazzez, Fahire, Neziha. Oturanlar: Müzeyyen, Hayrunnisa¸ Bedriye, Melahat (1928)
Cumhuriyetin ilk yıllarında Rize'den İstanbul'a ve uzak kıyı şehirlerine yolculuk gemilerle yapılırdı. Rize'ye gelen her gemi yeni haberler, yeni insanlar ve yeni ürünler demekti. Fotoğrafta Rize İskelesi ve takalarla gemiye ulaşmak için sıra bekleyen yolcular görülüyor. (1930)
Sanat Söğüdü ile mobilya üreten Rizeliler (1935)
Rize şehir merkezinde tarihi yapılar ve mezarlık. Zamanla bu yapıların yerini yenileri alırken mezarlıklar da kaldırıldı. (1928)
Rize merkezde yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde kayıkçı - mavnacı esnafı her zaman yerini alırdı. (1930)
26 Kasım 1937 tarihinde Çocuk Esirgeme Kurumu (ÇEK) kamu yararına çalışan dernek olarak kabul edildi. Düzenlenen kampanya ile kumbaralarla ve makbuzlarla ülkenin her yanında yardımlar toplandı. Fotoğrafta kampanyaya katılan Rizeli öğrenciler ve öğretmenleri toplu halde görülüyor. (1937)
Rizeli esnaf arkadaşlar toplanır ava giderlerdi. Ayaktakiler soldan sağa: Mehmet Karakan, İsmail Burnaz, Hayrullah Türk, Ali Hamza Oral, ….., Osman Mataracı, ….., Nevdet Avcı. Oturan: Recep Kürkçü (1970)
Şenol Birol’un jübilesi için Rizespor Veteranları ile karşılaşmak üzere Rize’de bulunan Dostlukspor’un bayan futbolcuları sahaya çıkıyor. (10 Temmuz 1972)
Horon her yerde! Cumhuriyet Bayramı töreninde yerel kıyafetleriyle, kamyonet kasasında horonla gösteri yapan Rizeliler (1954)
Gazi Mustafa Kemal Paşa kendisini Rize İskelesinde karşılayan Rize Valisi Mehmet Hurşit Bey ile Hükümet Konağına doğru giderken. (17 Eylül 1924)
CHP Genel Başkanı İsmet İnönü Rize plakalı jeep ile miting alanına doğru yol alırken Rizeliler kendisine eşlik ediyor.
Başbakan Menderes Rizelileri selamlıyor. (1950)
27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı Rize’de kutlanıyor. Darbe sonucu görev alan komutanlar omuzlarda taşınıyor. (1960)
Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Rize Atatürk Stadında gösteri yapan öğrenciler (1967)
Halkevispor (1932) soldan sağa: Tahsin Genç, Hidayet, Niyazi Genç, Ahmet İslamoğlu, Dursun Kazmaz, K. Ahmet Mataracı, Nihat Özgenç, B. Ahmet Mataracı, İrfan Bilgin, Osman Turna, İlyas Eyüpoğlu
Hakan Agun, Rize’de yaygın olan, çember ve demirle oynanan “çıklı” oyununu bir çocuğa öğretiyor.
Rize’nin meşhur fotoğrafçılarından Muammer Saraç üç ayaklı fotoğraf makinesiyle bir aileyi fotoğraflıyor. (1972)
Belediye Başkanı Ekrem Orhon tarafından dolgu çalışmaları yeni başlatılmış, günümüzde İsmail Kahraman Kültür Merkezi ve Rize Sanayi ve Ticaret Odası (Turist Otel) çevresi sular altında gözüküyor. (9 Mart 1973)
Kıbrıs Barış Harekatının ardından Kıbrıs Türk kesiminde yaşayanlar için Türkiye genelinde yardım kampanyası düzenlenmişti. Fotoğrafta yardım kampanyası için bir araya gelen Fındıklılılar görülüyor.
Rize Meydanında eskiden bir buçuk yaprak çay yaprağı figürü ile çalışmayı temsil eden dişli motifinin yer aldığı heykel bulunuyordu. (1977)